Τραμπ εναντίον “γονατιστών αθλητών”

Τραμπ εναντίον “γονατιστών αθλητών”

25/09/2017 - 11:13

Το κύμα των αθλητών που γονατίζουν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, έχει μετατραπεί σε τσουνάμι και ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αναλάβει δράση μέσω Twitter. Ο Αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε τη συμπεριφορά των αθλητών, κυρίως του αμερικανικού ποδοσφαίρου και ζήτησε από τη διοργανώτρια αρχή, NFL, να αναλάβει δράση.

 

 

Η “μόδα” των αθλητών που διαμαρτύρονται κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου εις ένδειξη διαμαρτυρίες άρχισε στις 26 Αυγούστου, πριν από την έναρξη ενός φιλικού αγώνα των Γκριν Μπέι Πάκερς, ο quarterback Κόλιν Κάπερνικ επέλεξε μία διαφορετική στάση κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ: κάθισε κάτω, γονατιστός.

 

 

Οι δημοσιογράφοι έσπευσαν για μία εξήγηση αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και ο αθλητής τους ενημέρωσε ότι "Δεν πρόκειται να σταθώ όρθιος και να επιδείξω υπερηφάνεια σε μία σημαία χώρας που καταπιέζει τους μαύρους και τους έγχρωμους ανθρώπους. Για μένα, αυτό είναι μεγαλύτερο από το ποδόσφαιρο και θα ήταν εγωιστικό από μέρους μου να κοιτάξω αλλού. Υπάρχουν πτώματα στους δρόμους και κόσμος πληρώνει για να γλιτώνει με φόνους", επεσήμανε. Το παράδειγμα του Κάπερνικ ακολούθησαν πολλοί αθλητές τόσο του NFL όσο και άλλων αθλημάτων προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Τραμπ.

 

Ο Αμερικάνος Πρόεδρος δήλωσε πως αν θέλουν οι αθλητές του NFL να αγωνίζονται και να απολαμβάνουν τα εκατομμύρια τους θα πρέπει να σέβονται τη σημαία και τον εθνικό ύμνο της χώρας. Κάλεσε μάλιστα τους οπαδούς να μποϊκοτάρουν τους αγώνες μέχρις ότου αποφασίσει η ομοσπονδία να λάβει μέτρα για πάταξη του φαινομένου.

 

Η νέα διαμάχη του αμερικανού προέδρου δεν περιορίζεται μόνο στο NFL αφού λίγη ώρα πριν επιτεθεί στους “γονατιστούς αθλητές” προηγήθηκε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι αποσύρει την πρόσκληση προς του πρωταθλητές του NBA, Golden State Warriors, αφού πρώτα τα μεγάλα αστέρια της ομάδας είχαν δηλώσει πως δεν πρόκειται να παρευρεθούν στην εθιμοτυπική επίσκεψη.

 

 

 

Close