Ο Ερντογάν κατέθεσε αγωγή κατά του βουλευτή που τον αποκάλεσε «φασίστα δικτάτορα»

Ο Ερντογάν κατέθεσε αγωγή κατά του βουλευτή που τον αποκάλεσε «φασίστα δικτάτορα»
Η προσβολή του προέδρου στην Τουρκία είναι αδίκημα το οποίο επισύρει ποινή τεσσάρων ετών φυλάκισης

Αγωγή κατά του βουλευτή της αντιπολίτευσης που τον αποκάλεσε «φασίστα δικτάτορα» κατέθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως ανακοίνωσε ένας από τους δικηγόρους του .

Ο χαρακτηρισμός αυτός έγινε από τον βουλευτή του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Μπουλέντ Τεζκάν που επέκρινε έντονα τον Ερντογάν και την «ατμόσφαιρα τρόμου» που επικρατεί στην Τουρκία.

Ο δικηγόρος του Τούρκου προέδρου, Χουσεΐν Αϊντίν, ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Καταθέσαμε αγωγή εναντίον του Μπουλέντ Τεζκάν στο γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας για το αδίκημα της προσβολής του προέδρου».

Ο Αϊντίν ανήρτησε στο Twitter και φωτογραφίες της αγωγής.

«Αν προσπαθείς να τρομάξεις τους ανθρώπους και να δημιουργήσεις μια ατμόσφαιρα τρόμου παρουσιάζοντας πράγματα που είναι νόμιμο να ειπωθούν ως παράνομα, δεν θα αποθαρρυνθούμε», δήλωσε ο Τεζκάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Τεκιρντάγ (Ραιδεστό), επικρίνοντας τις τοπικές δικαστικές αρχές.

Τα σχόλιά του θεωρήθηκαν υπεράσπιση του τοπικού δημάρχου, που ανήκει στο CHP, ο οποίος ανακρίθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα από τις αρχές επειδή αποκάλεσε τον Ερντογάν «δικτάτορα» στη διάρκεια ενός συνεδρίου του κόμματος. «Δεν γνωρίζω αν ο δήμαρχός μας είπε κάτι τέτοιο ή όχι. Εγώ εδώ στο Τεκιρντάγ το λέω τώρα: “Ο Eρντογάν είναι ένας φασίστας δικτάτορας”», τόνισε ο Τεζκάν.

Η προσβολή του προέδρου στην Τουρκία είναι αδίκημα το οποίο επισύρει ποινή τεσσάρων ετών φυλάκισης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

12