Πυρκαγιές στην Καλιφόρνια: Οι φλόγες έφθασαν στο Λος Άντζελες (Βίντεο)

Πυρκαγιές στην Καλιφόρνια: Οι φλόγες έφθασαν στο Λος Άντζελες (Βίντεο)

06/12/2017 - 21:25
Επιμέλεια: Αντρέας Πολυκάρπου

Χιλιάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στην Καλιφόρνια με τη φωτιά να έχει φτάσει στα περίχωρα του Λος Άντζελες.

Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη που οι αρχές έδωσαν εντολή στους κατοίκους πολλών συνοικιών να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Συγκεκριμένα, η φωτιά "Skirball Fire" σαρώνει θαμνώδεις εκτάσεις ανατολικά του αυτοκινητόδρομου 405. Οι κάτοικοι των συνοικιών που βρίσκονται μεταξύ της οδού Μαλχόλαντ Ντράιβ βόρεια και της λεωφόρου Σάνσετ νότια ειδοποιήθηκαν από τις αρχές να εκκενώσουν την περιοχή, όπως έγινε γνωστό από τους πυροσβέστες.

Παράλληλα, η αμερικανική μεγαλούπολη κινδυνεύει και από την  τεράστια πυρκαγιά "Thomas" στην κομητεία Βεντούρα, στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού, βόρεια του Λος Άντζελες.

Οι ισχυροί άνεμοι ενίσχυσαν τη φωτιά που έχει ήδη κάψει περισσότερα από 260.000 στρέμματα, απειλεί 12.000 κτίρια και οδήγησε στην εκκένωση 27.000 ανθρώπων.

Άλλες δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες Τρίτη, η πυρκαγιά "Creek" που έχει καταστρέψει 46.000 στρέμματα και η πυρκαγιά "Rye" που έχει καταστρέψει 20.000 στρέμματα και μόλις το 5% έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο οι αρχές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε στο Twitter ένα μήνυμα συμπαράστασης προς τα θύματα των πυρκαγιών, την ώρα που η Αρχή για τη Διαχείριση των Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (Fema) ανέφερε ότι αποδέσμευσε κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Προς το παρόν οι πυρκαγιές έχουν στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο.

 

Πηγή: 
Πρώτο Θέμα

Close