Αστυνομικοί σκότωσαν 84χρονο βετεράνο που αρνήθηκε την έξωση

Αστυνομικοί σκότωσαν 84χρονο βετεράνο που αρνήθηκε την έξωση

Σάλος προκλήθηκε στις ΗΠΑ μετά από τη νέα υπόθεση αστυνομικής βίας με πρωταγωνιστή έναν 84χρονο βετεράνο του στρατού, ο οποίος πυροβολήθηκε μετά την αντίδρασή του στην έξωση που του κοινοποιήθηκε από το διαμέρισμά του.

Ο Ρέιμοντ Μπίσοπ έπεσε νεκρός από τις σφαίρες τουλάχιστον τεσσάρων αστυνομικών όταν η αστυνομία επιχείρησε να υλοποιήσει την απόφαση του δικαστηρίου με τον ίδιο να αρνείται και να απειλέι ότι θ αυτοκτονήσει, αν τον υποχρέωναν να φύγει από το διαμέρισμά του.

Ο λόγος που ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ζητούσε την έξωση του 84χρονου, δεν ήταν οικονομικός. Αφορούσε την παρουσία δύο σκύλων, της Ρόξι και του Ρέιντζερ, για τα οποία δεν είχε λάβει εξουσιοδότηση, ως όφειλε να κάνει. 

Η ένταση με τους αστυνομικούς έφυγε από τον έλεγχο.  Ο 84χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η νέα αυτή υπόθεση αστυνομικής βίας προκάλεσε αντιδράσεις σε μεγάλο μέρος της αμερικανικής κοινωνίας, ενώ επανήλθε στο προσκήνιο η συζήτηση για τις αυξημένες ελευθερίες που έχει δώσει στους ένστολους η νέα διάταξη περί της πάταξης της εγκληματικότητας, από τον Ντόναλντ Τραμπ.

12