Κύπρια καταδικάστηκε από δικαστήριο της Αγγλίας

Κύπρια καταδικάστηκε από δικαστήριο της Αγγλίας

Η 40χρονη Γιολάντα Παναγιώτου κρίθηκε ένοχη από δικαστήριο του Λονδίνου σε 11 κατηγορίες για απάτη και 3 κατηγορίας για κλοπή πιστωτικής κάρτας. Η ίδια έλεγε πως δεν θα μπορούσε να διαπράξει τα αδικήματα αυτά αφού βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι.

Της επιβλήθηκε 18 μήνες φυλάκιση, 2 χρόνια αναστολή και 80 ώρες κοινωνικής εργασίας. Οι τοπικές αρχές άρχισαν να ερευνούν τη 40χρονη έπειτα από καταγγελία που ήρθε στη κατοχή τους στις 21 Νοεμβρίου 2016 από ένα 60χρονο.

Σύμφωνα με τα γεγονότα η Γιολάντα Παναγιώτου είχε προσφερθεί να βοηθήσει τον 60χρονο σε εργασίες στο κήπο του αφού ο ίδιος έχει διάφορα προβλήματα υγείας. Στη συνέχεια προσφέρθηκε να τον βοηθήσει με τα ψώνια του σπιτιού και του ζήτησε τη πιστωτική του κάρτα, αυτός επειδή την εμπιστευόταν της την έδωσε. Στη συνέχεια αυτή τη πιστωτική κάρτα δεν την επέστρεψε πίσω και όταν προσφέρθηκε να ξανακάνει τα ψώνια της έδωσε άλλη πιστωτική κάρτα.

Μετά η κατηγορούμενη φαίνεται να πήγαινε καθημερινά στο σπίτι του 60χρονου και να καθαρίζει τη κουζίνα να κάνει διάφορες δουλειές στο σπίτι και να τον βοηθά. Όλο αυτό το διάστημα όμως η 40χρονη άνοιγε λογαριασμούς στο όνομα του θύματος όπως σε καταστήματα, συμβόλαια σε εταιρείες τηλεφωνίας, λογαριασμούς σε τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο και λογαριασμούς Email.

Συνολικά ο 60χρονος έχασε 10,500 λίρες. 

Ο αστυνομικός Neil Wakeling, από την αστυνομία Romford, δήλωσε: «Η Παναγιώτου ισχυρίστηκε ότι δεν θα μπορούσε να διαπράξει τα αδικήματα καθώς είναι σε αναπηρική καρέκλα και παρέστη σε όλες τις δικαστικές της εμφανίσεις σε αναπηρικό καροτσάκι.

"Εντούτοις, υπήρχαν στοιχεία εναντίων της, συμπεριλαμβανομένων μαρτύρων, βίντεο από κλειστά κυκλώματα που την έδειχναν να περπατά γύρω από ένα κατάστημα. Το δικαστήριο χρειάστηκε λιγότερο από δύο ώρες για να την καταδικάσει σε όλες τις κατηγορίες. "

12