Συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση μέσα στο σπήλαιο

Συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση μέσα στο σπήλαιο

10/07/2018 - 19:37

Την ανάσα κόβει βίντεο από το εσωτερικό του σπηλαίου, όπου ήταν εγκλωβισμένα τα 12 παιδιά και ο 25χρονος προπονητής. Τα στενά και επικίνδυνα περάσματα αποτυπώνουν τον βαθμό δυσκολίας της επιχείρησης απεγκλωβισμού, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα.

Συγκλονιστικές είναι οι πρώτες εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών και του 25χρονου προπονητή από σπήλαιο της βόρειας Ταϊλάνδης.

Μετά από 17 ημέρες ταλαιπωρίας, οι αρχές κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και τα 13 άτομα. Η επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε την Κυριακή, ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι (ώρα Kύπρου) και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του σπηλαίου αλλά και από τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων, είναι σοκαριστικές. Τα περάσματα, τα οποία κλήθηκαν να διαβούν οι διασώστες, είναι εξαιρετικά στενά, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζει τον βαθμό δυσκολίας της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, τη ζωή του έχασε ένα πρώην στέλεχος των ειδικών δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού της Ταϊλάνδης. Ο Σαμάρν Πουνάν άφησε την τελευταία του πνοή, κατά μήκος ενός τούνελ, αφού παρέδωσε στα εγκλωβισμένα παιδιά φιάλες οξυγόνου. 

Το σπήλαιο της Ταϊλάνδης όπου παγιδεύτηκαν 12 παιδιά και ο προπονητής τους

Στη σπηλία, μαζί με τα μέλη της ποδοσφαρικής ομάδας «Wild Boars», βρίσκονταν ένας γιατρός και αρκετοί βατραχάνθρωποι, οι οποίοι συνέδραμαν στην προσπάθεια εξόδου.

Τα παιδιά είχαν εξαφανιστεί από τις 23 Ιουνίου και εντοπίστηκαν στο επτά χιλιομέτρων μήκους σπήλαιο, δέκα ημέρες αργότερα. Η έντονη βροχή είχε πλημμυρίσει όλα τα στενά περάσματα, καθιστώντας την έξοδο από το σπήλαιο ανέφικτη.

Πηγή: 
sputniknews.gr

Close