Ταϊλάνδη: Άδικα κατηγορούσαν τον προπονητή

Ταϊλάνδη: Άδικα κατηγορούσαν τον προπονητή
Ο 25χρονος προπονητής των αγοριών στην Ταϊλάνδη αρχικά κατηγορήθηκε ότι έφταιγε ο ίδιος που παγιδεύτηκαν στη σπηλιά. Έπρεπε να περάσουν μέρες μέχρι να αποκαλυφθεί ότι στην πραγματικότητα πήγε να τα ψάξει και εγκλωβίστηκε και αυτός μαζί τους

Πορεία από το ναδίρ στο ζενίθ ακολούθησε η φήμη του 25χρονου προπονητή που παρέμεινε για πολλές μέρες εγκλωβισμένος μαζί με τα 12 αγόρια της ποδοσφαιρικής ομάδας, στην σπηλιά στην Ταϊλάνδη.

Αρχικά, ο προπονητής είχε επικριθεί από πολλούς χρήστες των κοινωνικών δικτύων κατηγορούμενος ότι ο ίδιος οδήγησε τα αγόρια στην σπηλιά όπου και παγιδεύτηκαν όταν ξεκίνησε ισχυρή βροχόπτωση.

Μόνο αργότερα αποκαλύφθηκε ότι στην πραγματικότητα τα αγόρια μπήκαν μόνα τους στη σπηλιά και ο 25χρονος Ekkapol Chantawong πήγε να τα ψάξει, παγιδεύτηκε και ο ίδιος και τελικά κατόρθωσε να κρατήσει ακμαίο το ηθικό τους κατά την 17ήμερη περιπέτεια που έζησαν.

Πρώην Βουδιστής μοναχός, ο Chantawong εκπαίδευσε τα αγόρια ηλικίας από 11 έως 16 χρονών στον διαλογισμό.

Την άποψη ότι ο προπονητής Εκ, όπως έγινε γνωστός, έφταιγε για όσα συνέβησαν, μοιράζονταν και οι γονείς των παιδιών. Ωστόσο στις 7 Ιουλίου οι γονείς έγραψαν μία επιστολή που ο προπονητής Εκ έδωσε στους δύτες οι οποίοι προσπαθούσαν να οργανώσουν επιχείρηση διάσωσης.

«Απ' όλους τους γονείς, παρακαλούμε φρόντισε τα παιδιά. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου», ανέφερε μεταξύ άλλων η επιστολή. Ο 25χρονος προπονητής απάντησε με ένα σημείωμα στους γονείς στο οποίο υποσχόταν να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να φροντίσει τα παιδιά.

Τελικά, όμως, αποκαλύφθηκε ότι τα παιδιά πήγαν μόνα τους στη σπηλιά και ο προπονητής έσπευσε να τα αναζητήσει και κατόρθωσε να τα κρατήσει ασφαλή όσο περίμεναν για βοήθεια.

12