Μεντβέντεφ: Η Ρωσία θα αρχίσει οικονομικό πόλεμο

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία θα αρχίσει οικονομικό πόλεμο

Για κήρυξη οικονομικού πολέμου, μίλησε ο ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο οποίος τόνισε ότι η Μόσχα θα αντιδράσει χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά οικονομικά, πολιτικά και άλλα μέσα.

«Δεν ήθελα να σχολιάσω όσα λέγονται για μελλοντικές κυρώσεις, αλλά μπορώ να πω ένα πράγμα: εάν επιβληθούν μέτρα όπως περιορισμοί στις τραπεζικές δραστηριότητες, ή στη χρήση του ενός ή του άλλου νομίσματος, αυτό θα μπορεί ξεκάθαρα να περιγραφεί ως κήρυξη οικονομικού πολέμου. Και σε αυτόν τον πόλεμο θα πρέπει να δοθεί απάντηση- με οικονομικά, πολιτικά και, αν χρειαστεί, άλλα μέσα. Οι αμερικανοί εταίροι μας οφείλουν να το συνειδητοποιούν αυτό», ανέφερε.

Όσον αφορά στις ισχύουσες κυρώσεις αλλά και σε όσες ανακοινώθηκαν πρόσφατα, ο Μεντβέντεφ εκτίμησε ότι τα μέτρα αυτά έχουν κατά κύριο λόγο στόχο «να περιορίσουν την οικονομική μας δύναμη».

«Τα τελευταία εκατό χρόνια η χώρα μας βρίσκεται μόνιμα υπό την πίεση κυρώσεων. Γιατί συμβαίνει αυτό; Για να εξαλειφθεί η Ρωσία από τον κατάλογο των ισχυρών παικτών στη διεθνή αρένα».

 

12