Ερντογάν: Εκείνοι έχουν τα δολάριά τους, εμείς έχουμε τον Θεό μας

Ερντογάν: Εκείνοι έχουν τα δολάριά τους, εμείς έχουμε τον Θεό μας

Tους πολίτες κάλεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  "να μην έχουν καμία ανησυχία" εξαιτίας της υποχώρησης της τουρκικής λίρας, η οποία επήλθε μετά τη ρήξη στις σχέσεις της Άγκυρας με τις ΗΠΑ με αφορμή την κράτηση στην Τουρκία του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον με κατηγορίες για τρομοκρατία.

Νωρίς σήμερα Παρασκευή η ισοτιμία τουρκικής λίρας-δολαρίου κατέγραφε πτώση μεγαλύτερη του 10%, με την ισοτιμία της έναντι του δολαρίου να πέφτει στο ιστορικό χαμηλό των 6,4915 λιρών μετά την επιστροφή μιας τουρκικής αντιπροσωπείας από συνομιλίες που είχε στην Ουάσινγκτον χθες Πέμπτη χωρίς να προκύψει κάποια λύση για τη συνεχιζόμενη κρίση.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Ριζούντα της Μαύρης Θάλασσας αργά χθες το βράδυ ο Ερντογάν επιχείρησε να καθησυχάσει τους πολίτες λέγοντας ότι υπάρχει μια εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας. "Υπάρχουν διάφορες εκστρατείες σε εξέλιξη. Μην δίνετε σημασία. Μην ξεχνάτε, αν έχουν τα δολάριά τους, εμείς έχουμε τον λαό μας, τον Θεό μας. Εργαζόμαστε σκληρά. Δείτε πώς είμαστε πριν από 16 χρόνια και δείτε μας σήμερα".

 

12