Η μεγαλύτερη απεργία της Ryan Air - Πόσες πτήσεις επηρεάζονται

Η μεγαλύτερη απεργία της Ryan Air - Πόσες πτήσεις επηρεάζονται

Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη 24ωρη απεργία στην ιστορία της έρχεται σήμερα, Παρασκευή, η Ryanair. Οι πιλότοι της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες απεργούν, γεγονός που αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν μία στις έξι πτήσεις στο απόγειο της τουριστικής περιόδου.

Η απεργία ξεκινά στις 03.00 της Παρασκευής και αναμένεται να τελειώνει την ίδια ώρα το Σάββατο.

Μετά τους πιλότους στο Βέλγιο, την Ιρλανδία, τη Σουηδία και την Ολλανδία και οι Γερμανοί πιλότοι δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν αύριο σχεδόν όλες οι πτήσεις από και προς τη Γερμανία, συνολικά 250.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα ακυρωθούν 400 από τις 2.400 πτήσεις.

Ωστόσο όπως διευκρινίζεται σε ρεπορτάζ της DW, απογειώσεις και προσγειώσεις από τα γερμανικά αεροδρόμια θα γίνουν από και προς χώρες, οι εργαζόμενοι των οποίων στην Rynair δεν απεργούν, άρα οι πτήσεις από και προς την Ελλάδα από τη Γερμανία κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν. Σε κάθε περίπτωση οι οι επιβάτες καλούνται να έρθουν σε επικοινωνία με την εταιρεία πριν από την αναχώρηση. Επίσης οι πτήσεις από και προς Κύπρο δεν επηρεάζονται αλλά συστήνεται όπως οι επιβάτες επικοινωνήσουν με την εταιρία για την καλύτερή τους εξυπηρέτηση και αποφυγή ταλαιπωρίας. 

Υπενθυμίζεται ότι η Rynair είχε προσφύγει στην ολλανδική Δικαιοσύνη για την ακύρωση της σημερινής απεργίας στη χώρα. Ωστόσο το αίτημά της απορρίφθηκε.

12