Ο Α. Τσίπρας μιλά για το μέλλον της Ευρώπης (Live Video)

Ο Α. Τσίπρας μιλά για το μέλλον της Ευρώπης (Live Video)
Ο Έλληνας πρωθυπουργός παρουσιάζεις τις προτάσεις του για το μέλλον της Ευρώπης στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο

 

Μια από τις πλέον ουσιαστικές και σημαντικές ολομέλειες του Ευρωκοινοβουλίου, για φέτος, έχει αρχίσει στο Στρασβούργο από χθες Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου. 

Αυτή την ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζει τις προτάσεις του για το μέλλον της Ευρώπης, ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρουσία και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν  Κλοντ  Γιούνκερ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να αναφερθεί, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας σχεδόν έναν μήνα μετά την έξοδο από τα προγράμματα διάσωσης αλλά και στον οδικό χάρτη που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα ώστε οι πληγές της οκταετούς λιτότητας να επουλωθούν.
 
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών  στην οποία κατέληξε από κοινού με τον Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος θα μιλήσει στο ευρωκοινοβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη.
 
Ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί επίσης στην στροφή της Ευρώπης στον συντηρητισμό αλλά την ακροδεξιά και στην ανάγκη συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση ξενοφοβικών αντανακλαστικών και περιχαράκωσης κάποιων χωρών μακριά από τις ιδρυτικές αξίες της ΕΕ.
 
Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί , τον ηγέτη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν, την επικεφαλής της ομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ και αλλά στελέχη του ΕΚ.
 
Δείτε ζωντανά την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού:
 

 

12