106 φοιτητές αγόρασαν και παρέδωσαν την ίδια εργασία!

106 φοιτητές αγόρασαν και παρέδωσαν την ίδια εργασία!

106 φοιτητές αγόρασαν και παρέδωσαν την ίδια εργασία!

Δυστυχώς έγινε και αυτό. Συνολικά 106 φοιτητές πιάστηκαν να έχουν αντιγράψει την ίδια εργασία, δεν θα δώσουν εξετάσεις αλλά οι παρατάξεις των κομμάτων, τους καλύπτουν! 

Αυτά συνέβησαν στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπου οι 106 φερέλπιδες κατά τα άλλα νέοι συνελήφθησαν να έχουν αντιγράψει την ίδια εργασία. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να βρουν... άλλη από τις τόσες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Η εργασία κατατέθηκε στο μάθημα "Δυναμικά μαθηματικά Υποδείγματα" στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. 

Η αντιγραφή όμως έγινε αντιληπτή και η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τους τιμωρήσει αποκλείοντας τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου. 

Στη συνέλευση που έγινε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ (παράταξη της Νέας Δημοκρατίας) τάχθηκε κατά της απόφασς, όπως το ίδιο έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, με την ΠΑΣΠ (παράταξη ΠΑΣΟΚ). Ωστόσο, η ΔΑΠ προχώρησε ένα βήμα παρακάτω. Ζήτησε με ανακοίνωση την άρση της ποινής, διότι, όπως έγραψε στην ανακοίνωσή της, "σε περίοδο βαθιάς κρίσης, η απαγόρευση συμμετοχής φοιτητών στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου αποτελεί ακραία κίνηση, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για την ομαλή συνέχεια των σπουδών των παραπάνω φοιτητών". 

Σύμφωνα με πηγές από τη γαλάζια παράταξη, η ΔΑΠ ζήτησε οι 106 να αποκλειστούν μόνο από το συγκεκριμένο μάθημα κι όχι από όλα. 

Το θέμα πάντως δεν έχει λήξει, καθώς υψηλά κλιμάκια στην ΟΝΝΕΔ έχουν εξοργιστεί. Ο πρόεδρος της οργάνωσης, Κ. Δέρβος είπε ότι "είναι αυτονόητο, προφανές και δεδομένη θέση μας πως οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται από όλους και, σε αντίθετη περίπτωση η επιβολή κυρώσεων είναι επιβεβλημένη. Οι εκάστοτε κυρώσεις, όμως, πρέπει να είναι αναλογικές του κάθε παραπτώματος και όχι εξοντωτικές. Απόψεις περί ατιμωρησίας ή "άφεσης αμαρτιών" σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τη νεολαία μας". 

Home