Φωτιά Μάτι: Συγκλονιστικά βίντεο και νέες μαρτυρίες

Φωτιά Μάτι: Συγκλονιστικά βίντεο και νέες μαρτυρίες
Πάλεψε με τις φλόγες και κατέγραψε σε βίντεο την προσπάθειά του

Νέα συγκλονιστικά βίντεο-ντοκουμέντα από τις δραματικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σε ρόλο ρεπόρτερ την ώρα της τραγωδίας βρέθηκε ένας από τους διασωθέντες, ο οποίος, μιλώντας στον Alpha Eλλάδος, εξήγησε πως ήθελε να δείξει στον κόσμο τις ακριβώς συνέβαινε εκείνη την ώρα. «Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάποιου άλλου είδους βοήθεια, γιατί ήμασταν αποκλεισμένοι, πέρα βέβαια από το να δίνει λίγο νερό, κάποια αλοιφή για τα εγκαύματα, να παρηγορείς», ανέφερε.

Ο ίδιος σημείωσε πως μεταξύ 18:30 και 18:45 τη μέρα της τραγωδίας είχε αρχίσει να έρχεται στην παραλία πολύς κόσμος. «Όποιος δεν ήρθε αυτό το τέταρτο, ήταν η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου, κυριολεκτικά. Όποιος δεν ήρθε ήταν τελειωμένος, γιατί γέμισε με τόσο καπνό όλη η περιοχή, είχε σκοτεινιάσει, λες και ήταν απόγευμα-βράδυ. Θα είχε λιποθυμήσει, θα είχε καεί, θα είχε χάσει τον προσανατολισμό», τόνισε.

Ένας άλλος διασωθείς, ο Ηλίας Αννίνος, κάτοικος του Νέου Βουτζά, πάλεψε με τις φλόγες και κατέγραψε σε βίντεο την προσπάθειά του, σαν να ήταν το τελευταίο του.

 

11