Μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσ/νικη για τη συμφωνία των Πρεσπών

Μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσ/νικη για τη συμφωνία των Πρεσπών

Σε συλλαλητήριο στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζονται σήμερα να κατέλθουν στη Θεσ/νικη οι Παμμακεδονικές οργανώσεις καθώς και οι Επιτροπές αγώνα για τη Μακεδονία προκειμένου να στείλουν στην κυβέρνηση ένα νέο ηχηρό μήνυμα κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών» με την οποία αναγνωρίζονται οι Σκοπιανοί ως «Μακεδόνες».

Φωτιές άναψε η χθεσινή δημόσια αποκάλυψη του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ πως ο Έλληνας ομόλογος του Αλέξης Τσίπρας, του «εκμυστηρεύτηκε» πως η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων στηρίζει τη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Την ίδια στιγμή, σε όλες τις δημοσκοπήσεις η άποψη του κόσμου είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν που παρουσιάζει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 19:00 το απόγευμα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με πορεία διαμαρτυρίας στη συνέχεια προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει την 83η ΔΕΘ.

Την ίδια στιγμή, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ετοιμάζονται να  αποτρέψουν κάθε σκέψη διοργανωτών και διαδηλωτών να προσεγγίσουν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και να επισκιάσουν τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού. 

11