Ελλάδα: Ο δολοφόνος με τα βαμμένα μαλλία που έσφαξε τη γιαγιά του

Ελλάδα: Ο δολοφόνος με τα βαμμένα μαλλία που έσφαξε τη γιαγιά του

Σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη έλαβε χώρα ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα στις 3 Σεπτεμβρίου 1980 όταν ένας 17χρονος κατακρεούργησε την 88χρονη γιαγιά του.

 Ο δολοφόνος ήταν ο 17χρονος Παύλος που τη μαχαίρωσε 17 φορές στο στήθος της. "Με έβριζε συνέχεια, με έλεγε ομοφυλόφιλο και τραβεστί. Είχα συνηθίσει τις κατηγορίες. Όταν όμως καταράστηκε τον νεκρό πατέρα μου, μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι".

Ο 17χρονος ζούσε στη Νέα Σμύρνη με τη μητέρα του, τον πατριό, τα 4 ετεροθαλή του αδέλφια και τη γιαγιά.

 Η μητέρα μεγαλωμένη σε ορφανοτροφείο της Κωνσταντινούπολης, υιοθετήθηκε από μια ηλικιωμένη γυναίκα, για την οποία πάντα έλεγε: «Με μεγάλωσε σαν ζητιάνα, με έστελνε να ζητώ ελεημοσύνη από πόρτα σε πόρτα. Σε τίποτα δεν ήταν μάνα».

 Εννιά μήνες πριν ο 17χρονος σφάξει του γιαγιά, ο πατέρας του – που τους είχε ήδη εγκαταλείψει -είχε πεθάνει.

Τη μέρα που την έσφαξε, ο 17χρονος βρισκόταν στο σπίτι και άκουγε μουσική από το ραδιόφωνο, ενώ η γιαγιά του έβριζε- όπως πολλές φορές είχε κάνει- το νεκρό πατέρα του. Τον καταράστηκε που τον γέννησε και που εγκατέλειψε την οικογένεια του. Τότε ο 17χρονος πήρε ένα μαχαίρι και την έσφαξε πριν αρχίσει να τρέχει καταματωμένος στους δρόμους. Μόλις βρήκε τη φίλη του της τα είπε όλα.

Ο δολοφόνος με τα βαμμένα μαλλιά

Το δράστη τον αποκαλούσαν ως το δολοφόνο με τα βαμμένα ξανθά μαλλιά και τα βγαλμένα φρύδια.

Με αυτόν τον υποτιμητικό τρόπο τον παρουσίαζαν οι εφημερίδες της εποχής. Εξάλλου δεν ήταν λίγες οι φορές όπου η γιαγιά του τον πρόσβαλε δεκάδες φορές με υποτιμητικά σχόλια λέγοντας του: «Αλήτη που βάφεις τα μαλλιά σου, ανώμαλε δε σε θέλω σπίτι μου να φύγεις».

 Αρκετοί από τους φίλους του υποστήριξαν ότι ο 17χρονος Παύλος όντας  ελαιοχρωματιστής, έβαφε τα μαλλιά του επειδή μια μέρα είχε πέσει νέφτι πάνω τους και άσπρισαν ενώ τα φρύδια του τα έβγαζε γιατί είχαν καεί από τον αναπτήρα.

 Ο πατριός του μετά το φονικό δήλωσε:  «Δεν δέχομαι να μου λένε το παιδί ανώμαλο και τραβεστί. Δεν είναι. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει το κεφάλι το. Αν είχα καταλάβει ότι είναι κάτι τέτοιο θα τον έσφαζα με τα ίδια μου τα χέρια. Δεν ανέχομαι τέτοιες ντροπές εγώ».

Σε βάρος του 17χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και οπλοχρησία. Η κατηγορία επέσυρε ποινή θανάτου αλλά λόγω της ηλικίας του καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη

11