Etherial: Η εταιρεία κοσμημάτων που διαφημίζει την Κύπρο στο εξωτερικό

Etherial: Η εταιρεία κοσμημάτων που διαφημίζει την Κύπρο στο εξωτερικό

11/01/2017 - 11:08
Onlycy /FM

Η Etherial δημιουργήθηκε το 2007 και φέτος γιορτάζει 10 χρόνια ζωής.

Η γνωστή εταιρεία που ασχολείται με τον σχεδιασμό και την κατασκευή πολυτελών κοσμημάτων εδραιώνεται χρόνο με το χρόνο στο εξωτερικό και οι διακρίσεις διακατέχονται η μία την άλλη.

Το 2014 ήταν μια σημαδιακή χρονιά για την εταιρεία εφόσον η Ευρώπη τους τίμησε με δύο σημαντικούς τίτλους.

Η Etherial κατακτά τη δεύτερη θέση ως ανερχόμενη εταιρεία στην Ευρώπη και παράλληλα ανακηρύσσεται «The most nominated business in Europe».

Με αφορμή τα πιο πάνω βραβεία ο ιδρυτής της εταιρείας Μάρκος Πλατρίτης έδωσε μια συνέντευξη σε φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ασχολείται με το διαδίκτυο. 

Δείτε τι δήλωσε ο επιτυχημένος επιχειρηματίας 

Πόσο σημαντική είναι η ιστοσελίδα σας etherial.eu για την επιχείρησή σας για αυτά τα τελευταία 10 χρόνια;

Η .eu ιστοσελίδα μας έχει παίξει αναμφισβήτητα αναπόσπαστο ρόλο στη συνολική επιτυχία του Etherial. Θυμάμαι το 2006, όταν το Etherial ήταν ακόμη υπο ανάπτυξη, μία από τις πρώτες προτεραιότητες της ομάδας μας ήταν να αποκτήσουμε μία .eu ευρωπαϊκή ταυτότητα. Ήμουν πολύ ανένδοτος σχετικά με αυτό, παρά το γεγονός ότι αρχικά το τμήμα ανάπτυξης ιστοσελίδων μας με συμβούλεψε να πάρω μια τοπική κυπριακή ταυτότητα .com.cy.  H Κύπρος τότε, ήταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο για δύο χρόνια και υπήρχε ακόμη ευρω-σκεπτικισμός και αβεβαιότητα στον αέρα. Εκ των υστέρων, θεωρώ ότι η απόφαση για Ευρωπαϊκή ταυτότητα και εμπορικό σήμα είναι άπο τα πιό συμαντικά επιτεύγματα στο ενεργητικό μας και είμαστε πολύ τυχεροί να έχουμε αποκτήση μία .eu ευρωπαϊκή ταυτότητα. Τα επιτεύγματα και οι καινοτομίες της EURid και της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο αφορούν το διαδίκτυο και την τεχνολογία τα τελευταία 10 χρόνια αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας και το κύμα αυτής της ανάπτυξης έχει πάρει το Etherial μαζί του το οποίο έχει αναπτυχθεί σταδιακά και πλάι-πλάι με την EURid. Η ραγδαία ανάπτυξη και πρόοδος της τεχνολογίας και του διαδίκτιου από την Ευρώπη κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο, και αυτό αντανακλά θετικά σε όλους τους ιδιοκτήτες .eu  που κάνουν την προσπάθεια να διατηρήσουν μια φιλική προς το χρήστη, υψηλής ποιότητας, πρακτική και πάνω απ 'όλα λειτουργική και άρτια λειτουργία δικτυακού ιστότοπου.

Πόσο έχει η νίκη σας στα Ευρωπαικά Επιχειρηματικά Βραβεία .eu Web Awards το 2014 επηρεάσει την επιχείρησή σας;

Σήμερα το Etherial γιορτάζει μια επιτυχημένη δεκαετία σχεδιασμού και κατασκευής Κοσμημάτων Πολυτελείας και θεωρείται άπο τα κορυφαία brand-names στον κόσμο. Σε αυτά τα δέκα χρόνια το Etherial έχει προταθεί για διάφορα βραβεία και έγινε διακεκριμένο μέλος πολλών και διαφόρων οργανισμών. Ωστόσο, τίποτα μέχρι σήμερα συγκρίνετε με τη νίκη μας στα Ευρωπαικά Επιχειρηματικά Βραβεία το 2014 στις Βρυξέλλες. Ήταν μεγάλη είδηση στην Κύπρο και θεωρείται μία Εθνική νίκη παρά προσωπική για εμένα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το βραβείο ήρθε στην απόλυτα χειρότερη στιγμή στην ιστορία της μεταπολεμικής Κύπρου. Το 2013 η οικονομία της Κύπρου εν μία νυκτί, κυριολεκτικά έπεσε άπο τα σύννεφα. Εκελισαν πολλές μικρές επιχειρήσεις, καταστράφηκαν τυχόν προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης για μεσαίες επιχειρήσεις και εν λίγο πολύς καταστραφηκε η κυπριακή οικονομία για τα επόμενα 4 χρόνια. Υπήρχε οικονομικό χάος στο νησί και αυτό το βραβείο το οποίο προήλθε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένας φάρος φωτός και έμπνευσης για πολλούς νέους επιχειρηματίες που αγωνίστηκαν ( επειδή επρόκειτο για άνισο αγώνα) στον απόηχο της οικονομικής κρίσης του 2013. Σε μια ευρύτερη εθνική άποψη, αυτό το βραβείο χρησιμοποιήθηκε από τη νέα κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης για να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ομολόγους μας ότι η Κύπρος έχει ήδη αρχίσει να αναπηδά πίσω από την οικονομική συντριβή του 2013 και πιο σημαντικό ενέπνευσε, ενθάρρυνε και έδωσε ελπίδα σε πολλούς νέους επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων οι οποίες από το 2014 έχασαν το μεγαλύτερο μέρος των αποταμιεύσεων και των επιχειρήσεών τους. Σε προσωπική βάση, αυτό το βραβείο δημιούργησε ευαισθητοποίηση του Etherial στο εξωτερικό και εμπιστοσύνη για να αγοράση κάποιος διαδικτυακά από μια κυπριακή εταιρεία η οποία σήμερα είναι η νούμερο ένα εξαγωγέας ειδών πολυτελείας που κατασκευάζονται στην Κύπρο.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Κάθε επιτυχημένη επιχείρηση αναθεωρεί τακτικά το επιχειρηματικό της σχέδιο για να εξασφαλίσει ότι εξακολουθεί να πληροί τις ανάγκες του. Ο προγραμματισμός είναι το κλειδί για κάθε επιχείρηση σε όλη την ύπαρξή της. Έτσι, είναι λογικό να επανεξετάσουμε τις τρέχουσες επιδόσεις μας και να εντοπίσουμε τις πιο πιθανές στρατηγικές για ανάπτυξη. Αφού ελέγξουμε την πρόοδό μας και προσδιορίσουμε τους βασικούς τομείς ανάπτυξης που θέλουμε να στοχεύσουμε, θα επανεξετάσουμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο και να το καταστήσουμε ένα οδικό χάρτη για τα επόμενα στάδια του Etherial. Το Etherial είναι ένα εμπορικό σήμα που παράγει ένα πολύ συγκεκριμένο στυλ του "Rock Chic Luxury Jewellery". Τα σχέδιά μας είναι πολύ συγκεκριμένα και στοχεύουν σε ένα στενό και συγκεκριμένο πελατολόγιο και όχι ένα ευρύ γενικό. Αυτό που μπορώ να αποκαλύψω, για τους σκοπούς αυτής της συνέντευξης, είναι ότι αυτή τη στιγμή εργάζομαστε για την επέκταση σειρά κοσμημάτων και επεξεργαζώμαστε μια πρόταση  ενός μεγάλου ξένου όμιλου ετερογενών δραστηριοτήτων για να δημιουργήσουμε μια νέα γραμμή κάτω από την μάρκα Etherial, η οποία θα στοχεύη ένα ευρύτερο κοινό.

Η εταιρεία Etherial κατά κύριο λόγο ασχολείται με τις εξαγωγές αλλά διατηρεί εργαστήριο και showroom στη Λευκωσία. Θα τους βρείτε στην Ιπποκράτους 39 , στη Λαϊκή Γειτονιά. 


Close