Στο μικροσκόπιο της Επ. Θεσμών τα σκάνδαλα της Μαρφίν Λαϊκής

Στο μικροσκόπιο της Επ. Θεσμών τα σκάνδαλα της Μαρφίν Λαϊκής

Νέα στοιχεία έχει στη διάθεσή της πλέον η επιτροπή Θεσμών για τα σκάνδαλ που οδήγησαν σε κατάρευση της Μαρφίν Λαϊκή στην Ελλάδα. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν σε κλειστή συνεδρία της Επιτροπής στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης ο οποίος ήταν και ο παραλήπτης των στοιχείων.

Βουλευτές θεωρούν ότι τα στοιχεία αυτά πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας και συνέχισης του κοινοβουλευτικού ελέγχου για την κατάρρευση της οικονομίας.

«Στα μέλη της επιτροπής Θεσμών έχουν παραδοθεί συγκεκριμένα έγγραφα, που έχουν δοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής και θα δοθούν στους Αρχηγούς των κομμάτων, που έχουν σχέση με το οικονομικό έγκλημα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της επιτροπής Ζαχαρίας Ζαχαρίου, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης είπε πως οι πληροφορίες αυτές «έχουν να να κάνουν με τα σκάνδαλα της Μαρφίν Λαϊκής, κυρίως στην Ελλάδα και την σχέση που μπορούν έχουν αυτά τα σκάνδαλα ή η προσπάθεια διερεύνησής τους και τιμωρίας των ενόχων, με υποθέσεις που είναι ανοικτές στην Κύπρο», προσθέτοντας ότι τα στοιχεία αυτά δόθηκαν από δύο πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε, «αποδεικνύεται ότι ο φάκελος για τη διερεύνηση της οικονομικής καταστροφής της χώρας μας δεν είναι δυνατόν να κλείσει και πρέπει να επανέλθουμε για να φέρουμε στην επιτροπή ιδιαίτερα μετά τις αναφορές του πρώην Διοικητή της ΚΤΚ Αθανάσιου Ορφανίδη όλους όσοι εμπλέκονται για να ολοκληρωθεί η εικόνα και να διευκολύνουμε τις ανακριτικές αρχές στο έργο τους, ούτως ώστε επιτέλους να πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι για το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο και την καταστροφή του τόπου».

Ερωτηθείς αν τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα, ο κ. Περδίκης είπε πως οι ίδιοι οι κομιστές των στοιχείων αυτών πρέπει να αποφασίσουν για αυτό, προσθέτοντας ότι αφού αξιολογηθούν ενδεχομένως μπορεί να δοθούν στον Γενικό Εισαγγελέα.

Σημείωσε τέλος ότι μόνο αυτή η πληροφόρηση και άλλη πληροφόρηση είναι αρκετή για να ξαναμπούν στη συζήτηση γιατί πιστεύει ότι παρά το σημαντικό έργο που έγινε από την Επιτροπή η υπόθεση της διερεύνησης του σκανδάλου της οικονομίας δεν έχει ολοκληρωθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

9