Σφοδρή επίθεση Τορναρίτη κατά Γενικού Ελεγκτή και Ειρήνης Χαραλαμπίδου για τη Σάβια

Σφοδρή επίθεση Τορναρίτη κατά Γενικού Ελεγκτή και Ειρήνης Χαραλαμπίδου για τη Σάβια

20/04/2017 - 17:44

Λύπη εκφράζει η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για τις δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη στον ραδιοσταθμό “Active”, αναφέροντας ότι “σε τόσο χαμηλό επίπεδο δεν μπορεί να γίνεται διάλογος”.

O κ. Τορναρίτης μιλώντας στον Active 107,4 και 102,5, είχε χαρακτηρίσει συγκοινωνούντα δοχεία  τη βουλευτή του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου και το Γενικό Ελεγκτή. «Να πούμε την αλήθεια στους πολίτες, τις κοροϊδίες δεν τις αποδέχονται πλέον οι πολίτες. Η κυρία Χαραλαμπίδου και ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης αλληλοϋποστηρίζονται για να βγάζουν θέματα στη δημοσιότητα και όλοι στο τέλος της ημέρας κρινόμαστε από τους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι όλοι , γνώριζαν, προεξάρχοντος του κυρίου Ελεγκτή,  ότι για δεκαετίες δημόσιοι υπάλληλοι με μεγαλύτερες κλίμακες από αυτή της Σάβιας Ορφανίδου, συμμετέχουν στα κόμματα.

«Την ώρα που έλαβε την συγκεκριμένη καταγγελία,  όφειλε να απευθυνθεί υπερασπιζόμενος τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον, είτε δημόσια, είτε σε όλα τα κόμματα και να τους πει, κύριοι αυτά που γνωρίζατε να τα ξεχάσετε», είπε ο ίδιος.

Η απάντηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

“Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τορναρίτης μπορεί να αποστείλει τον κατάλογο παρανομούντων υπαλλήλων, που όπως αναφέρει κατέχει, στον Υπουργό, που είναι η αρμόδια αρχή του κάθε υπαλλήλου”, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Προσθέτει ότι αν ο κ. Τορναρίτης επιθυμεί να το πράξει αυτό μέσω της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η Υπηρεσία δεν έχει “κανένα πρόβλημα”, όταν λάβει τον κατάλογο, να τον προωθήσει χωρίς καθυστέρηση για διερεύνηση στην αρμόδια αρχή, όπως πράττει πάντα, όπως αναφέρει η Ελεγκτική Υπηρεσία.

“Για την ουσία του θέματος, που αφορά τόσο τη διαδικασία απόσπασης όσο και την ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος από τη συγκεκριμένη λειτουργό, η Υπηρεσία μας κατέγραψε τις θέσεις της στις ανακοινώσεις της με χθεσινή και προχθεσινή ημερομηνία”, προσθέτει.

Τέλος, η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι “όσος αποπροσανατολισμός και αν επιχειρηθεί, είμαστε βέβαιοι ότι τελικά η νομοθεσία θα εφαρμοστεί και θα υπάρξει η αναγκαία λογοδοσία”.


Close