Γεμάτα μέχρι τον Οκτώβριο τα ξενοδοχεία

Γεμάτα μέχρι τον Οκτώβριο τα ξενοδοχεία

11/08/2017 - 13:07
Ικανοποιημένοι οι ξενοδόχοι από την πληρότητα

Φουλ μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι τα ξενοδοχεία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ Χάρη Λοϊζίδη, οι επόμενοι μήνες, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος προχωρούν κανονικά και εξακολουθούν να είναι υψηλές οι πληρότητες. Σύμφωνα με τον κ. Λοϊζίδη, «Οι ξενοδόχοι αυτή τη στιγμή παρουσιάζονται αρκετά ικανοποιημένοι με τις πληρότητες που υπάρχουν στα ξενοδοχεία τους».
Ακριβείς πληρότητες δεν μπορούν να δοθούν γιατί αυτή τη στιγμή είναι Αύγουστος, τα πράγματα τρέχουν αλλά γενικά είμαστε ευχαριστημένοι διότι είναι πολύ υψηλές οι πληρότητες για αυτή την περίοδο", είπε ο κ. Λοϊζίδης.
 

 
Για τη χειμερινή περίοδο, ανέφερε, φαίνεται ότι ο Νοέμβριος εξακολουθεί να είναι αρκετά καλός αλλά για πέραν Νοεμβρίου θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα λίγο.
 
Σε ερώτηση αν υπάρχουν θέσεις για Κύπριους, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι "πιστεύω ότι τα μηνύματα που παίρνω από όλες τις επαρχίες, είναι ότι υπάρχουν δωμάτια της τελευταίας στιγμής, μεμονωμένα φυσικά".
Φτωχός συγγενής τα ορεινά 
Υπάρχουν πάντα και τα ορεινά θέρετρα, σημείωσε, τα οποία εξακολουθούν να είναι ο φτωχός συγγενής του τουρισμού - δυστυχώς είναι πολύ πίσω οι κρατήσεις στα ορεινά θέρετρα.
 
Ανέφερε επίσης ότι το πρόγραμμα επιχορηγημένων διακοπών από τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις βοηθά πάρα πολύ τα ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων και γενικότερα τον αγροτουρισμό και είναι ένα σημαντικό εργαλείο.
  
Στις δηλώσεις του ο κ. Λοϊζίδης αναφέρθηκε και σε ένα μούδιασμα, που παρατηρήθηκε τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες όσον αφορά τη ροή Ρώσων τουριστών προς την Κύπρο, το οποίο θα είναι παροδικό, όπως είπε.

Όπως ανέφερε ο κ. Λοϊζίδης, "παρατηρήθηκε ένα μούδιασμα από τη ρωσική αγορά τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες, το οποίο αποδίδουμε κυρίως στο ότι έχει απολέσει αξία το ρούβλι ενώ φαίνεται ότι έχει ανοίξει ξανά η Τουρκία για τους Ρώσους".

 

Πηγή: 
ΚΥΠΕ

Close