ΥΠΟΙΚ: Πολύ ψηλός ο κατώτατος μισθός στην Κύπρο

ΥΠΟΙΚ: Πολύ ψηλός ο κατώτατος μισθός στην Κύπρο
Αντιδράσεις από συνδικαλιστές και αντιπολίτευση

Μια «εμπρηστική» δήλωση έκανε ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, σε σχέση με το ύψος του κατώτατου μισθού στην Κύπρο. Όπως ανέφερε ο Υπουργός, ο κατώτατος μισθός, οποίος με διάταγμα της Υπουργού Εργασίας καλύπτει ένα μικρό αριθμό επαγγελμάτων, του φαίνεται πολύ ψηλός.

Η τοποθέτησή του αυτή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΕΟ, η οποία, με ανακοίνωσή της, άνοιξε πυρ εναντίον του. Όπως αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ΠΕΟ εκφράζει την «έκπληξη και δυσφορία» της, θεωρώντας λυπηρό το γεγονός ότι «σε μια χώρα που, ως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της Eurostat, είναι πρωταθλήτρια σε όλη την ΕΕ στη μείωση των μισθών και στη διεύρυνση της κοινωνικής ανισότητας, αντί ο Υπουργός Οικονομικών να προβληματίζεται και να βασανίζεται πώς θα αυξηθούν οι μισθοί και να μειωθεί η κοινωνική ανισότητα, να προβληματίζει πώς θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός».

«Θα πρέπει να αντιλαμβάνεται ο Υπουργός Οικονομικών ότι μια τέτοια κίνηση από πλευράς της κυβέρνησης Αναστασιάδη θα είναι ουσιαστικά μήνυμα για νέα επίθεση γενικότερα στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν πληρώσει σχεδόν αποκλειστικά την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου στα πλαίσια της κρίσης», αναφέρει η ΠΕΟ.

Αντιδρούν τα κόμματα

Συμμαχία Πολιτών

"Οι νέοι θα δώσουν απάντηση στο Νίκο Αναστασιάδη , στέλλοντας τις πολιτικές του στα αζήτητα"

Όραμα του Νίκου Αναστασιάδη για τους νέους είναι να τους μετατρέψει σε χαμηλόμισθους εργαζόμενους. Ο ίδιος και οι υπουργοί του, προτείνουν ως προοπτική στους νέους μας να είτε να ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας ,είτε αν θέλουν καλύτερη ζωή να μεταναστεύσουν!

Βέβαια υπάρχει κι άλλη επιλογή για τους νέους: να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να τερματίσουν τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη. Με τη ψήφο τους να στείλουν τον Αναστασιάδη και τια πολιτικές του στα αζήτητα!

Εμείς θέλουμε να καθοριστεί αξιοπρεπής κατώτατος μισθός για όλα τα επαγγέλματα, για να μην τυγχάνουν εκμετάλλευσης οι νέοι μας. Ο κατώτατος μισθός πρέπει να ποικίλει ανάλογα με τη δυσκολία ή τα επιστημονικά ή άλλα προσόντα που απαιτεί το κάθε επάγγελμα.

Εμείς θέλουμε οι νέοι μας να έχουν προοπτική στην πατρίδα τους. να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να υλοποιήσουν τα όνειρα τους στην Κύπρο και όχι σε ξένες πατρίδες.

Εδώ ακριβώς είναι και η τεράστια διαφορά μας από αυτούς, που με τις λανθασμένες επιλογές τους οδήγησαν τον λαό μας στην εξαθλίωση, αλλά και από αυτούς που είχαν τα μνημόνια ως ευαγγέλια της πολιτικής τους.

ΕΛΑΜ

Προκλητική και συνάμα απαράδεκτη η δήλωση από τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ότι είναι υψηλός ο κατώτατος μισθός στην Κύπρο. Επιβεβαιώνει παράλληλα όσα τονίζουμε εδώ και αρκετό καιρό, ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται εκτός πραγματικότητας.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) προτρέπουμε τον Υπουργό να μειώσει την δική του μισθοδοσία στα όρια του κατώτατου μισθού και να ζήσει αυτός με μισθό πείνας, μιας και τον θεωρεί υψηλό.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

9