Οργάνωση απειλεί με δολοφονίες – Δείτε ποιους και γιατί

Οργάνωση απειλεί με δολοφονίες – Δείτε ποιους και γιατί

12/09/2017 - 12:45
Σε συναγερμό η Αστυνομία
Tου Γιώργου Μιχαηλίδη

Απειλές εναντίον των πάντων και ειδικά όσων κατέχουν εξουσία διατυπώνει η Οργάνωση «Ένοπλη Ομάδα Απόδοσης της Δικαιοσύνης» με αφορμή τη συζήτηση για εκποιήσεις κατοικιών και τη διαχείριση των κόκκινων δανείων. Η Οργάνωση μέσω προκήρυξης κάνει αναφορά για δολοφονικά σχέδια όλων όσων θα εμπλακούν στη συζήτηση για τα κόκκινα δάνεια και αναφέρεται σε βουλευτές (όχι ονομαστικά), δικαστές και τραπεζίτες. Την ίδια ώρα βάζει στο στόχαστρό της την Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και τη συμφωνία που έκανε με την ισπανική Τράπεζα Altamira για τη διαχείριση κόκκινων δανείων. 

Διερευνά η Αστυνομία

Το έγγραφο της προκήρυξης βρίσκεται ήδη στα χέρια της Αστυνομίας η οποία το διερευνά. Αρμόδιες πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ περίπλοκη υπόθεση που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Όπως πληροφορούμαστε, στη διερεύνηση ενεπλάκησαν διάφορα Τμήματα της Αστυνομίας ενώ διεξάγονται και επιστημονικές – γραφολογικές εξετάσεις. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει άλλη μαρτυρία πέραν της προκήρυξης. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν η ίδια οργάνωση ετοίμασε παρόμοιας φύσης προκήρυξη απειλώντας βουλευτές, αρχηγούς κομμάτων με δολοφονίες εάν ψήφιζαν θετικά για τις εκποιήσεις κατοικιών. Τότε το θέμα διερευνήθηκε ωστόσο έμεινε στα συρτάρια, αφού δεν έγινε κατορθωτό να προκύψει σύλληψη.
 

Στην προκήρυξη η Οργάνωση απειλεί τους ιθύνοντες της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας ότι ετοιμάζουν έξωση των φτωχών δανειοληπτών οι οποίοι πλήρωναν τόσα χρόνια τους απατεώνες όπως τους χαρακτηρίζει (σ.σ. δεν αναφέρεται σε ποιους) με τη βοήθεια της ισπανικής τράπεζας τουρκικών συμφερόντων και τη συγκατάθεση βουλευτών που ψήφισαν το νόμο. Όπως αναφέρεται «μην το δοκιμάσετε καν γιατί θα χάσετε τον ύπνο σας. Τα κεφάλια σας θα πέφτουν ένα – ένα. Καταστρέψατε δυο φορές την Κύπρο και πάτε να ολοκληρώσετε το έγκλημά σας. Οι τράπεζες και η Βουλή θα γίνουν ο τάφος σας».
 

«Θα γίνει Συρία»

Οι συγγραφείς της προκήρυξης κάνουν λόγο για «Συρία» που πλησιάζει ενώ δεν αφήνουν εκτός νυμφώνος τα κανάλια και τις  εφημερίδες υποσχόμενοι ότι θα πληρώσουν και αυτοί το τίμημα εάν δεν αναφερθούν στο έγγραφο.


Close