Πώς ξόδεψε τα 330.000 δολάρια που πήρε με το Νόμπελ Οικονομίας ο Χριστόφορος Πισσαρίδης;

Πώς ξόδεψε τα 330.000 δολάρια που πήρε με το Νόμπελ Οικονομίας ο Χριστόφορος Πισσαρίδης;

12/10/2017 - 18:18
Επιμέλει: Σωτήρης Νικηφόρου

Το Νόμπελ Οικονομίας πέραν από την δόξα αφήνει και ένα σημαντικό οικονομικό έπαθλο για τους νικητές του.

Έτσι και ο δικός μας Χριστόφορος Πισσαρίδης που κέρδισε το Νόμπελ Οικονομίας το 2010 για την συνεισφορά του στη θεωρία της αναζήτησης τριβών και στη μακροοικονομία, μαζί με την βράβευση πήρε και 330.000 δολάρια (280.000 ευρώ περίπου). Μοιράστηκε το έπαθλο του 1 εκατ. δολαρίων με τους Peter Diamond και Dale Mortensen.

Η MarketWatch φιλοξενεί ένα... ενδιαφέρον ρεπορτάζ στο οποίο νικητές του εν λόγω νόμπελ, αναφέρουν πώς ξόδεψαν τα χρήματα που κέρδισαν.

Όπως δήλωσε ο Χριστόφορος Πισσαρίδης στην MarketWatch, με τα 330.000 δολάρια, αγόρασε ρούχα για την τελετή της απονομής του νόμπελ ενώ πλήρωσε όλα τα έξοδα για ολόκληρη την οικογένειά του, προκειμένου να τον συνοδεύσει τότε στην Στοκχόλμη, για την εβδομάδα Νόμπελ.

Ο κ. Πισσαρίδης ανέφερε στην MarketWatch ότι ένα άλλο μέρος των χρημάτων ξοδεύτηκε στην επίπλωση του καινούργιου διαμερίσματος που είχε αγοράσει τότε. Τέλος σημείωσε ότι μέρος των χρημάτων βρίσκονταν σε λογαριασμό στην Κύπρο, τονίζοντας ότι έχουν υποστεί ένα ‘’καλό κούρεμα’’ όπως πολλοί λογαριασμοί στην Κύπρο τον Μάρτιο του 2013 κατά την διάρκεια της τραπεζικής κρίσης.


Close