Β. Παπαδόπουλος: Από το 2007 επί Τάσσου Παπαδόπουλου η απόφαση για τα χρέη των σωματείων

Β. Παπαδόπουλος: Από το 2007 επί Τάσσου Παπαδόπουλου η απόφαση για τα χρέη των σωματείων

09/11/2017 - 12:47
Δεν αφορά το ΦΠΑ
Της Έλενας Γεωργίου

 

Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και η εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας στο σωματείο του ΑΠΟΕΛ για τη διαγραφή χρεών των αθλητικών σωματείων συνολικού ύψους 19,5 εκατομμυρίων ευρώ, δημιούργησε αντιδράσεις ανάμεσα στους πολίτες. 

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος σε μια προσπάθεια να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση, ανέφερε ότι η διαγραφή χρεών αφορά το φόρο εισοδήματος που όφειλαν τα ποδοσφαιρικά σωματεία πριν το 2007. Ο κύριος Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι η ΟΥΕΦΑ εισήγαγε τα κριτήρια για να μπορούν οι ομάδες να αδειοδοτούνται για να παίζουν ποδόσφαιρο. Τότε, όπως είπε, υπήρχαν υπέρογκα χρέη 19,5 εκ ευρώ των σωματείων στο κράτος για φόρο εισοδήματος και όχι για ΦΠΑ.

Ο Αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος  δήλωσε ότι επί προεδρίας Τάσσου Παπαδόπουλου έγινε  ένας διακανονισμός για διαγραφή αυτών των χρεών. Όπως είπε, απο  το 2007 και μετά, τα σωματεία αναλάμβαναν να πληρώνουν φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ. 

Σύμφωνα με τον κύριο Παπαδόπουλο, η κίνηση αυτή αφορά σε  μια λογιστική πράξη  για να ξεκαθαρίσει ο προυπολογισμός του κράτους. 


Close