Νικόλας:«Έχουμε σχέδιο για την διαχείριση των μη εξυπηρετουμένων δανείων»

Νικόλας:«Έχουμε σχέδιο για την διαχείριση των μη εξυπηρετουμένων δανείων»

14/11/2017 - 13:43

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος είπε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 ότι  «εμείς έχουμε σχέδιο για την διαχείριση των μη εξυπηρετουμένων δανείων, η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο". Το μόνο που μας λένε, σημείωσε, είναι να κάνουμε υπομονή και το πρόβλημα να λυθεί από μόνο του. Τέτοια προβλήματα, είπε, δεν λύνονται από μόνα τους, ιδιαίτερα όταν μια χώρα έχει να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε οποιαδήποτε χώρα κατά αναλογία πληθυσμού στην παγκόσμια ιστορία των τραπεζών».

Σε δηλώσεις του στο εκλογικό του επιτελείο μετά από συνάντηση που είχε με την ‘Ενωση Συντακτών Κύπρου, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι σήμερα είδαμε τις ανακοινώσεις τόσο του Υπουργού Οικονομικών όσο και της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας για τον τρόπο διαχείρισης των μη εξυπηρετουμένων δανείων.

"Από την μια, ο Υπουργός Οικονομικών ισχυρίζεται ότι οι αναδιαρθρώσεις των μη εξυπηρετουμένων δανείων προχωρούν κανονικά ενώ από την άλλη η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και λέει πως σχεδόν τα μισά από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι δάνεια που έχουν τερματιστεί και δεν μπορούν γι αυτόν τον λόγο πλέον να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση", σημείωσε.

"Εχουμε καταθέσει αυτή την εισήγηση εδώ και καιρό, την δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης εξυπηρετούμενων δανείων στον οποία φορέα θα μεταφερθούν μια κρίσιμη μάζα μη εξυπηρετούμενων δανείων και με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε την Κυπριακή οικονομία, να συγκρατήσουμε την πτώση της αξίας των ακινήτων αλλά και όπως έγινε στην περίπτωση άλλων χωρών που λειτούργησαν παρόμοιους θεσμούς θα εξαναγκάσουμε με ειδικές συμφωνίες τις τράπεζες να διαγράψουν χρέη, να απαλλάξουν εγγυητές, να προστατεύσουμε την κύρια κατοικία και την μικρή επαγγελματική στέγη με συγκεκριμένα κριτήρια που θα καθοριστούν σε αυτές τις συμφωνίες", συμπλήρωσε.

 

Πηγή: 
ΚΥΠΕ

Close