Ανέκαμψε πλήρως ο Όμιλος Louis- Σε ανοδική πορεία

Ανέκαμψε πλήρως ο Όμιλος Louis- Σε ανοδική πορεία

07/12/2017 - 17:08
Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τον Όμιλο Louis
Επιμέλεια: Αντρέας Πολυκάρπου

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται ο όμιλος Louis ο οποίος με συγκεκριμένες κινήσεις έχει ανακάμψει μετά την οικονομική κρίση. Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016 αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, ενώ αναμένεται μια ακόμα καλύτερη χρονιά.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου Κωστάκης Λοΐζου, μίλησε στην εφημερίδα «Καθημερινή» για όλα τα ζητήματα του ομίλου.

Σας παραθέτουμε τα βασικά σημεία

Ο εκτελεστικός πρόεδρος Κωστάκης Λοΐζου ανέφερε ότι λόγω της δραστηριοποίησής του ομίλου στο εξωτερικό αντιμετωπίστηκαν οι επιπτώσεις της παγκόσμιας αλλά και της ελληνικής οικονομικής κρίσης και κρίθηκε επιβεβλημένο να ληφθούν άμεσα μέτρα όπως η πώληση μη παραγωγικών ή/και «non-core» περιουσιακών στοιχείων καθώς και ο επαναπροσδιορισμός  της λειτουργίας της Εταιρείας με ανακαινίσεις ξενοδοχείων και επενδύσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών.

Ανάπτυξη και επενδύσεις

Παράλληλα συνεχίστηκε η ανάπτυξη των υπηρεσιών επισιτισμού σε Κύπρο και Ελλάδα, της κρουαζιέρας και άλλων δραστηριοτήτων με τη Celestyal Cruises, στην οποία ο όμιλος συμμετέχει με 51%, να ενδυναμώνει τις κρουαζιέρες στο Αιγαίο. Το 2016, επίσης λειτούργησαν στον Πρωταρά δύο νέα ξενοδοχεία, και άλλα δύο το 2017, ενώ προγραμματίζεται η λειτουργία ακόμα ενός το 2018 και ενός το 2019 στην Πάφο.

Τι πρέπει να αλλάξει

Σύμφωνα με τον κο Λοΐζου αυτό που πρέπει να αλλάξει στον τουρισμό  είναι η νοοτροπία του γρήγορου κέρδους και της μυωπικής αντιμετώπισης κάποιων προβλημάτων, χωρίς προγραμματισμό και στρατηγική.

Ο ρόλος της Ρωσίας

Η Ρωσία- όπως τόνισε ο  κος Λοΐζου-  αποτελεί μια βασική αγορά, από την οποία προέρχεται το 20% - 25% των επισκεπτών ετησίως στην Κύπρο αφού η χώρα μας έχει γίνει πολύ γνωστή και δημοφιλής στη Ρωσία και οι τουρίστες της αποκομίζουν πολύ καλές εντυπώσεις από την παραμονή τους στο νησί μας.

Δεν υπάρχει κορεσμός

Αναφορικά με το αν υπάρχει κορεσμός της τουριστικής αγοράς σε οποιανδήποτε περιοχή της Κύπρου δήλωσε ότι όλες οι περιοχές θα μπορούσαν να απορροφήσουν αύξηση στις τουριστικές αφίξεις. Ιδιαίτερα όμως περιοχές όπως η Λάρνακα, παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές,

Τόνισε, μάλιστα, ότι η Λάρνακα, είναι μια πολύ καλή επένδυση στον τουρισμό αλλά αυτή τη στιγμή η προτεραιότητά της εταιρείας είναι να επενδυθούν λεφτά στην επέκταση των υφισταμένων ξενοδοχείων.

Τρόοδος

Πολύ σημαντική είναι επίσης η προοπτική για τουρισμό και στην ευρύτερη περιοχή του Τροόδους

Διαβάστε εδώ όλη τη συνέντευξη


Close