Εκτακτη συνεδρία Επ. Οικονομικών για πληρωμή εκπαιδευτικών ΚΙΕ

Εκτακτη συνεδρία Επ. Οικονομικών για πληρωμή εκπαιδευτικών ΚΙΕ

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Αβέρωφ Νεοφύτου αναφέρει σε γραπτή του δήλωση πως ζήτησε σήμερα από τον Διευθυντή Προϋπολογισμού στο Υπουργείο Οικονομικών Σταύρο Μιχαήλ να υποβάλει τις επόμενες ημέρες στην Επιτροπή  σημείωμα για αποδέσμευση του κονδυλίου για καταβολή των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) για τον μήνα Δεκέμβριο.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρει πως μόλις ληφθεί το σχετικό σημείωμα, θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής για αποδέσμευση του κονδυλίου και πως ευελπιστεί ότι και τα υπόλοιπα κόμματα δεν θα φέρουν ένσταση στη σύγκληση της συνεδρίας "και θα στηρίξουν το εν λόγω δίκαιο αίτημα για να επιλυθεί το θέμα".  

Στη δήλωσή του ο κ. Νεοφύτου σημειώνει πως  "γίναμε δέκτες δικαιολογημένων παραπόνων από εκπαιδευτικούς των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) ότι δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους για τον μήνα Δεκέμβριο", προσθέτοντας πως "η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην καταβολή του αντιτίμου για τις υπηρεσίες τους είναι λόγω σταυρώματος του σχετικού κονδυλίου από τη Βουλή. Είμαι σίγουρος ότι η πρόθεση της Βουλής, δεν ήταν να στερήσει από τα άτομα αυτά τα ποσά που τους αναλογούν, ούτε να τα ταλαιπωρήσει".  

"Έχω κάνει επαφή σήμερα με τον Διευθυντή Προϋπολογισμού στο Υπουργείο Οικονομικών κ. Σταύρο Μιχαήλ και του έχω ζητήσει να υποβάλει τις επόμενες ημέρες στην Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού σχετικό σημείωμα για αποδέσμευση του κονδυλίου. Ο κ. Μιχαήλ μου ανάφερε ότι το σχετικό σημείωμα ετοιμάζεται ήδη και τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται ενώπιον της Βουλής, ώστε να καταστεί δυνατό να λάβουν τα άτομα αυτά τα δεδουλευμένα τους", προσθέτει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών.

Αποχή από τα μαθήματα 

Παράλληλα, δυναμικά μέτρα αναμένεται να πάρουν οι εκπαιδευτικοί των Κ.Ι.Ε αφού όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους δεν έχουν ακόμα πληρωθεί το Δεκέμβριο, όπως επίσης δεν έχουν πάρει καμία απάντηση από το Υπ. Παιδείας για τα αιτήματα τους αναφορικά με τους όρους εργασίας.

Οι εκπαιδευτικοί των Κ.Ι.Ε που είναι αυτοεργοδοτούμενοι ζητούν τη μετατροπή τους σε μισθωτούς ενώ ζητούν όπως μοριοδοτείται η πείρα τους στο Νέο Σύστημα Διορισμών. Μάλιστα κατέθεσαν και πάνω από 600 υπογραφές στο Προεδρικό χωρίς για την ώρα να πάρουν απάντηση από την κυβέρνηση.

Διαβάστε εδώ όλο το ρεπορτάζ για τα απεργιακά μέτρα 

9