Ο «Κύπριος» που θα μπορούσε να συντηρήσει την Κύπρο 441 μέρες

Ο «Κύπριος» που θα μπορούσε να συντηρήσει την Κύπρο 441 μέρες
Σε ενδεχόμενο χρεοκοπίας

Στο ερώτημα πόσες μέρες θα μπορούσε να συντηρήσει τη χώρα του ο πλουσιότερος πολίτης, απαντάει το πρακτορείο Bloomberg με δημοσίευμα του. 

Με βάση τον δείκτη Robin Hood  και λαμβάνοντας υπόψη 49 χώρες, με διαφορετικά είδη δαπανών, πολιτικά καθεστώτα αλλά και οικονομικές ανάγκες όπως αυτές είχαν δημιουργηθεί στα τέλη Δεκεμβρίου του 2017, δίνει απαντήσεις συμπεριλαμβάνοντας και την Κύπρο στο εγχείρημα της. 

Σε περίπτωση λοιπόν που η Κύπρος χρεοκοπούσε, ο πλουσιότερος της πολίτης που είναι ο John Fredriksen,  εφοπλιστής νορβηγικής καταγωγής ο οποίος πολιτογραφήθηκε Κύπριος και διανέμει στο Λονδίνο, θα μπορούσε να διαχειριστεί τα έξοδα του κράτους για  441 ημέρες. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα,  με προβλεπόμενες δαπάνες 23,6 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα μικρό πληθυσμό και συνεπώς μικρότερο κόστος κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής πρόνοιας, συμφέρουσες φορολογικές πολιτικές και μια οικονομία επικεντρωμένη στον τουρισμό και τις υπηρεσίες, η Κύπρος θα μπορούσε να επωφεληθεί μακροπρόθεσμα από την περιουσία της Fredriksen ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

9