Φάκελος Τουρισμός: Οι αριθμοί, τα έσοδα και το στοίχημα του 2018

Φάκελος Τουρισμός: Οι αριθμοί, τα έσοδα και το στοίχημα του 2018
Ποια πολή προτιμούν οι τουρίστες, ποιο μήνα και πόσα μας αφήνουν με την άφιξή τους στο νησί

 

Αυξημένα και το 2017 ήταν τόσο τα ποσοστά των τουριστών που έφτασαν στη χώρα μας όσο και τα έσοδα από τη «βιομηχανία» του  τουρισμού.

Ο τουρισμός παραμένει ένα αρκετά μεγάλο έσοδο για την κυπριακή οικονομία, ιδιαίτερα σε περιόδους που τα οικονομικά της χώρας χρειάζονται ενίσχυση και ανάπτυξη. 

Η χρονιά που μας πέρασε άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, με τις προοπτικές ωστόσο να παραμένουν εκεί προς αξιοποίηση από πλευράς της πολιτείας. 

Αιχμή του δόρατος φυσικά οι καλοκαιρινοί μήνες, αφού η Κύπρος διαθέτει εξαιρετικές παραλίες αλλά και ιδανικές καιρικές συνθήκες για τους λάτρεις της φύσης και των θαλάσσιων σπορ. 

Έσοδα από τον τουρισμό: «Ακτινογραφία» των εσόδων τους καλοκαιρινούς μήνες

Τους τρείς καλοκαιρινούς μήνες η χώρα μας «βούλιαξε» από την κάθοδο των τουριστών αφού έφτασαν στην Κύπρο 1,527,131 εκ, τουρίστες!

Αναλυτικά

  • Ιούνιος: 472,450 χιλιάδες
  • Ιούλιος: 531,030 χιλιάδες
  • Αύγουστος: 523,652 χιλιάδες

Τα έσοδα από τον τουρισμό για το 2017 έφτασαν σε ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα αφού ανήλθαν στα 2,639,1 δις. με τον Ιούλιο να βρίσκεται στην πρώτη θέση και να 425,7 εκ. ευρώ.

Το 2016, τα έσοδα ήταν ελαφρώς λιγότερα και έφτασαν τα 2,363,4 δις.

Από ποιες χώρες μας προτιμούν

Ρωσία και Βρετανία αποτελούν την αιχμή του δόρατος για τον κυπριακό τουρισμό.

Ποια περιοχή της Κύπρου προτιμούν

Για ακόμα ένα μήνα η πρώτη επιλογή στις προτιμήσεις των τουριστών η Πάφος και η Πόλη Χρυσοχούς αφήνοντας στη δεύτερη θέση και με διαφορά την Αγία Νάπα και στην τρίτη θέση το Παραλίμνι.

Είναι η Κύπρος μια καλή λύση για ανοιξιάτικο τουρισμό;

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχήματα που πρέπει να θέσουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού είναι η διαχρονικότητα του τουριστικού μας προϊόντος καθώς και η αύξηση της καθόδου των τουριστών μέσα στους χειμερινούς αλλά και στους εαρινού μήνες όπου η χώρα μας φαίνεται να χάνει μεγάλο μερίδιο από την τουριστική πίττα.

Για παράδειγμα τους μήνες του χειμώνα ήρθαν στην Κύπρο:

  • Ιανουάριο:  62,611 χιλιάδες
  • Φεβρουάριο:  82, 209 χιλιάδες
  • Δεκέμβριο:  98,924 χιλιάδες

 

9