Χωρίς μισθό από τον Μάρτιο ο Επ. Εθελοντισμού

Χωρίς μισθό από τον Μάρτιο ο Επ. Εθελοντισμού
Νέες αποκαλύψεις στη Βουλή

Xωρίς μισθό από τον περασμένο Μάρτιο είναι ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιαννάκης Γιαννάκη.  Η αποκάλυψη έγινε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών που εξέτασε τη διαδικασία διορισμού του Επιτρόπου Εθελοντισμού Γιαννάκη Γιαννάκη. 

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης  αποκάλυψε ότι 

ο επαναδιορισμός του κ. Γιαννάκη στη θέση του Επιτρόπου με τη διαδικασία της απόσπασης είναι νόμιμος, ωστόσο εκκρεμεί, όπως είπε, το θέμα της μισθοδοσίας του.

Ο κ. Γιαννάκη λαμβάνει σήμερα μισθό της κλίμακας Α14 που είναι η κλίμακα για τους Επιτρόπους της Προεδρίας. Όπως αναφέρθηκε κατά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο κ. Γιαννάκη λαμβάνει το μισθό της κλίμακας Α8 ως λειτουργός Νεολαίας  συν ένα επιπλέον επίδομα.

Κατά τη συνεδρία της επιτροπής, λέχθηκε επίσης ότι ο κ. Γιαννάκη δεν έχει λάβει μισθό από τον περασμένο Μάρτιο.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαχαρίας Ζαχαρίου είπε ότι ο διορισμός του κ. Γιαννάκη με τη διαδικασία της απόσπασης, αντί της χορήγησης άδειας άνευ απολαβών, είναι καθόλα νόμιμος με βάση και τη νομοθεσία και τις εισηγήσεις του Γενικού Ελεγκτή. Ο κ. Ζαχαρίου χαρακτήρισε την εγγραφή του θέματος από το ΑΚΕΛ ως «άνθρακας ο θησαυρός» κάνοντας λόγο για προσπάθεια του ΑΚΕΛ να ασκήσει κριτική προς την Κυβέρνηση «άνευ λόγου». «Εδώ δεν ήξεραν αν ο συγκεκριμένος λειτουργός ήταν Διευθυντής του Οργανισμού ή αν ήταν Πρόεδρος του Οργανισμού», είπε. «Δεν έχει λάβει μισθό από το Μάρτη μέχρι σήμερα γιατί έπρεπε να ξεκαθαρίσει το θέμα…το θέμα έχει λήξει και θα πληρώνεται κανονικά από εδώ και πέρα… Θα λαμβάνει μισθό στην κλίμακα Α14 που παίρνουν όλοι οι Επίτροποι», κατέληξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής, εξέφρασε τη θέση ότι «ο κ. Γιαννάκη δεν είναι Επίτροπος, δεν είναι τίποτα σήμερα. Ο κ. Γιαννάκη είναι στον αέρα σήμερα. Ούτε στον Οργανισμό Νεολαίας είναι, ούτε Επίτροπος είναι. Εμείς θέλουμε να λυθεί αυτό το ζήτημα».

 

 

9