Διορισμός νέου μέλους στο Δ.Σ. της Ancoria Insurance Public Ltd

Διορισμός νέου μέλους στο Δ.Σ. της Ancoria Insurance Public Ltd

H Ancoria Insurance Public Ltd ανακοινώνει το διορισμό του Δρ. Ανδρέα Κρητιώτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας στη θέση του μη Εκτελεστικού Διοικητικού Συμβούλου, με ισχύ την 1η Ιουνίου 2018. 

Σε σχετική δήλωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Τάσος Αναστάση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την ένταξη του Δρ. Ανδρέα Κρητιώτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ancoria Insurance. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των εργασιών της στην κυπριακή αγορά και είμαστε βέβαιοι ότι η τεράστια εμπειρία αλλά και η τεχνογνωσία του Δρ. Κρητιώτη θα βοηθήσουν τα μέγιστα στις στρατηγικές και διοικητικές αποφάσεις της Ancoria Insurance. Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας.» 

 

Ο Δρ. Ανδρέας Κρητιώτης είναι 58 ετών και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη χημική μηχανική από το Massachusetts Institute of Technology των ΗΠΑ. Μετά το πέρας των σπουδών του εργάστηκε για πέντε χρόνια σε πολυεθνική εταιρεία στη Γερμανία κατέχοντας διευθυντική θέση. Το 1992 προσλήφθηκε στην Τράπεζα Αναπτύξεως στην Κύπρο όπου εργάστηκε μέχρι τον Μάιο του 1996 ως Σύμβουλος Διοίκησης. Ακολούθως, ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση της ασφαλιστικής εταιρείας ζωής Eurolife του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου όπου παρέμεινε μέχρι το 2007 επιδεικνύοντας αξιόλογο έργο. Από το 2007 είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων διαφόρων εταιρειών. Από το 2012 μέχρι σήμερα διετέλεσε Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας Universal Life από όπου αποχώρησε πρόσφατα. 

 

9