Αύριο η συνάντηση ΠτΔ - Συντεχνιών για τον Συνεργατισμό

Αύριο η συνάντηση ΠτΔ - Συντεχνιών για τον Συνεργατισμό

Aύριο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ για το Συνεργατισμό.

Η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τις συντεχνίες ΣΕΚ - ΠΕΟ - ΠΑΣΥΔΥ που εργοδοτούνται στο Συνεργατισμό.

Σε δηλώσεις της η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ανέφερε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 η ώρα το πρωί. Πρόσθετα, διαμήνυσε πως τα δικαιώματα των υπαλλήλων της ΣΚΤ είναι πλήρως διασφαλισμένα.

Οι συντεχνίες είχαν ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση με τον ΠτΔ για να διευκρινιστεί με ποιους τρόπους υλοποιούνται οι γραπτές διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης ώστε να εξασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα και οι θέσεις εργασίας στο νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί.

Πάντως οι συντεχνίες είναι έτοιμες  εάν δεν εφαρμοστούν αυτά που έχουν συμφωνηθεί με την Κυβέρνηση, να αντιδράσουν με οποιονδήποτε τρόπο,«μη αποκλειομένων και των δυναμικών μέτρων για προστασία των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην ΣΚΤ».  

 

9