Στο Προεδρικό οι συντεχνίες του Συνεργατισμού

Στο Προεδρικό οι συντεχνίες του Συνεργατισμού

Στις 11 το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας μαζί με ηγεσίες των συντεχνιών της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ.

Οι συντεχνίες είχαν ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να διευκρινιστεί με ποιους τρόπους υλοποιούνται οι γραπτές διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης, ώστε να εξασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα και οι θέσεις εργασίας στο νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί από την απορρόφηση του Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα.

Σημειώνεται εξάλλου, ότι οι συντεχνίες είναι έτοιμες εάν δεν εφαρμοστούν αυτά που έχουν συμφωνηθεί με την Κυβέρνηση, να αντιδράσουν με οποιονδήποτε τρόπο, «μη αποκλειομένων και των δυναμικών μέτρων για προστασία των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην ΣΚΤ».

Η αναπληρωτής εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, διαμήνυσε χθες μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων του Συνεργατισμού είναι πλήρως διασφαλισμένα.

Ανοικτή η συμφωνία

Την ίδια ώρα, η συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Τράπεζας και του Συνεργατισμού παραμένει ανοικτή, αφού απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες μεταξύ των δύο πλευρών. Η συμφωνία αφορά ουσιαστικά στην απορρόφηση του υγιούς κομματιού της Συνεργατικής από την Ελληνική Τράπεζα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής πάντως συνήλθε χθες, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, προκειμένου να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του για τη συμμετοχή νέων επενδυτών και κατά συνέπεια τη διαμόρφωση της νέας μετοχικής δομής, που θα προκύψει μετά την αύξηση κεφαλαίου.

Παράλληλα, η Ελληνική θα καθορίσει την τελική δεσμευτική πρόταση, η οποία θα αποσταλεί προς την ΣΚΤ.

Εξάλλου, το πλαίσιο της συμφωνίας με το Κράτος θεωρείται οριστικοποιημένο και αυτό που αναμένεται είναι η συμφωνία των επενδυτών που θα αποτελούν τη μετοχική δομή της Ελληνικής Τράπεζας.

9