Συντεχνίες-Συνεργατισμός: Στο επίκεντρο Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου

Συντεχνίες-Συνεργατισμός: Στο επίκεντρο Σχέδιο Εθελούσιας Εξόδου
"Μακάρι να υπάρξει συμφωνία σύντομα γιατί αλλιώς δεν θα είναι ομαλά τα πράγματα"

 

Μακάρι να υπάρξει συμφωνία και κατάληξη σύντομα καθώς σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα δεν θα είναι ιδιαίτερα ομαλά, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης, μετά τη συνάντηση των Συντεχνιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ζήτημα του Συνεργατισμού.

Ο κ.Κυρίτσης ανέφερε ότι υπάρξαν τρια βασικά σημεία στη συνάντηση αυτή: 

  • Βασικό μέλημα η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων-να μην θυματοποιηθεί κανένας εργαζόμενος από τις εξελίξεις 
  • Επαναβεβαίωση ότι ισχύουν οι δεσμεύσεις που έδωσε ο ΥΠΟΙΚ ότι όσοι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν αυτό θα γίνει με διασφαλισμένα όλα τα δικαιώματα που προκύπτουν από τις συμφωνίες και τις συμβασεις που υπάρχουν
  • Εντατική διαβούλευση εντός των επόμενων ημερών μεταξύ Συντεχνιών και Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας για διαμόρφωση ελκυστικού σχεδίου εθελούσιας εξόδου

Όπως ανέφερε ο κ.Κυρίτσης είναι σημαντικό επίσης να διασφαλιστεί ότι όσοι εργαζόμενοι θα μείνουν στη Συνεργατική, η οποία πιθανόν να μετονομαστεί, θα έχουν διασφαλισμένα όλα τους τα δικαιώματα.  

Επεσήμανε πως ακόμα δεν υπάρχει τελειωμένη συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης και Ελληνικής Τράπεζας για το Συνεργατισμό και τόνισε πως δεν έχουν ξεκαθαρίσει πλήρως τα πράγματα, καθώς απομένουν κάποιες λεπτομέρειες. 

Εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι το σχέδιο εθελούσιας εξόδου θα το παρέχει ο σημερινός εργοδότης και όχι η Ελληνική Τράπεζα μετά τη συμφωνία.

Σε σχέση με τους εργαζόμενους επεσήμανε πως πρόκειται περίπου για 2600 εργαζόμενους. 

 

9