ΕΤΥΚ: 170.000 ευρώ η αποζημίωση για υπαλλήλους ΣΚΤ

 ΕΤΥΚ: 170.000 ευρώ η αποζημίωση για υπαλλήλους ΣΚΤ

Στις 170.000 ευρώ καθορίζεται το ποσό της αποζημίωσης των υπαλλήλων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας σε περίπτωση εθελοντικής αφυπηρέτησης.Αυτό ξεκαθαρίζει η ΕΤΥΚ θεωρώντας ότι κάποιοι παραπληροφορούν τα μέλη της. Σύμφωνα με την ΕΤΥΚ το Σχέδιο Εθελοντικής Αφυπηρέτησης περιλαμβάνει: Ελάχιστο ποσό «αποζημίωσης» (€100,000). 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση: «Ξεκάθαρη θέση για μέγιστο ποσό, είχε μόνο η Οργάνωσή μας (€200,000). Άλλες συντεχνίες δήλωσαν ότι μπορούν να δεχθούν και χαμηλότερα ποσά. Σε ότι αφορά το συντελεστή υπολογισμού της αποζημίωσης, η Οργάνωσή μας εισηγήθηκε τους 5 ετήσιους μισθούς. Άλλες συντεχνίες έκαναν εισηγήσεις για μικρότερο αριθμό μισθών.

Δυστυχώς, η εργοδοτική πλευρά εκμεταλλεύεται τις τοποθετήσεις αυτές και διατηρεί αρκετά χαμηλά τον «πήχη» του συνολικού πακέτου, εις βάρος φυσικά του συνόλου των συναδέλφων». 

Η τελευταία πρόταση της Τράπεζας καθορίζει ελάχιστο ποσό τις €20,000 και μέγιστο ποσό τις €170,000.

Σε ότι αφορά τις προτάσεις που κατέθεσε η Τράπεζα, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, πως αυτές, δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των μελών της αφού όχι μόνο δεν βελτιώνουν προηγούμενες προτάσεις της, αλλά είναι χειρότερες.

Η ΕΤΥΚ ακόμα διερωτάται: «Με δεδομένο ότι αποκλείουμε την πιθανότητα των απολύσεων, τι θα συμβεί εάν δεν επιλέξουν το σχέδιο 900 συνάδελφοι»;

9