Το νέο σχέδιο της ΣΚΤ στις συντεχνίες για την εθελούσια

Το νέο σχέδιο της ΣΚΤ στις συντεχνίες για την εθελούσια
Τα βασικά σημεία

Αναθεωρημένο και βελτιωμένο είναι το σχέδιο που κατέθεσε η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα για την εθελούσια έξοδο 900 υπαλλήλων  στη σημερινή τους συνεδρία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της OffsiteCy οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ παρέλαβαν το σχέδιο που έχει διαμορφωθεί ως ως εξής:

Σύντμηση του χρόνου καταβολής της αποζημίωσης και βελτίωση του σχεδίου για την ελάχιστη αποζημίωση.

Αποζημιώσεις θα παραχωρηθούν υπό μορφή τριών δόσεων σε χρονικό ορίζοντα 12 μηνών αντί τεσσάρων χρόνων που ήταν αρχικά.

Το σχέδιο εθελούσιας εξόδου πρέπει να συμφωνηθεί και να εφαρμοστεί μέχρι τις 17 Αυγούστου 2018.

Μιλώντας εκ μέρους της ΠΑΣΥΔΥ ο Αντρέας Λουκά ανέφερε ότι το σχέδιο έχει τον χαρακτήρα take it or leave it ενώ ο εκπρόσωπος της ΣΕΚ Ελισσαίος Μιχαήλ είπε ότι όντως το σχέδιο είναι βελτιωμένο, αλλά πρέπει να το μελετήσουμε. 

Αύριο Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 στις 11:00 to πρωί θα πραγματοποιηθεί Συνδιάσκεψη των συντεχνιών για να ληφθούν αποφάσεις. Εξάλλου, το βελτιωμένο σχέδιο θα τεθεί σε Γενική Συνέλευση της ΣΚΤ την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 και μετά την έγκρισή του θα κοινοποιηθεί στο προσωπικό.

 

 Εκπρόσωπος: «Σύντομα τα αποτελέσματα»

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος ερωτηθείς για το θέμα του σχεδίου εθελούσιας αφυπηρέτησης για υπαλλήλους του Συνεργατισμού, είπε ότι «οι διαβουλεύσεις σχετικά με το σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης βρίσκονται στο τελικό στάδιο και η πληροφόρηση είναι ότι σύντομα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα».

 

9