Ξανά στο εδώλιο η γυναίκα του Χρ. Ορφανίδη

Ξανά στο εδώλιο η γυναίκα του Χρ. Ορφανίδη

Ξανά στο εδώλιο η γυναίκα του επιχειρηματία Χρίστου Ορφανίδη - Χαρίκλεια. Το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε όπως συνεχιστεί από το στάδιο που διακόπηκε η υπόθεση έκδοσης ακάλυπτων επιταγών συνολικού ποσού περίπου 50.000 ευρώ με παραπονούμενη εταιρία που προμήθευε τις υπεραγορές Ορφανίδη. 

Το Ανώτατο που λειτουργούσε ως Εφετείο αποφάνθηκε ότι ήταν λανθασμένη η πρωτόδικη απόφαση που αθώωνε στο εκ πρώτης όψεως στάδιο την σύζυγο του επιχειρηματία. Η  υπόθεση αφορούσε και αδικήματα απόσπασης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις τα οποία, όμως, δεν αποδείχθηκαν.

 Η Χαρίκλεια Ορφανίδη κρίθηκε, με απόφαση του Εφετείου, ένοχη για έκδοση ακάλυπτων επιταγών σε μια μόνο υπόθεση. Σε εκείνη την περίπτωση το Εφετείο, πριν από ενάμιση χρόνο, της επέβαλε ποινή προστίμου, όπως και στον σύζυγό της, μετά την πληρωμή του ποσού των ακάλυπτων επιταγών.

Το Εφετείο αποδέχθηκε τη θέση της μάρτυρος κατηγορίας υπό τη βάσει της οποίας: H υπογραφή στις επιταγές τέθηκε από την εφεσίβλητη 2 (Χαρίκλεια Ορφανίδη) και όχι από τον σύζυγό της Χρ. Ορφανίδη.

Ο επιχειρηματίας Χρ. Ορφανίδης εκτίει πολύμηνη φυλάκιση για υποθέσεις έκδοσης ακάλυπτων επιταγών, οι οποίες δεν συντρέχουν.

 

9