Συνεργατισμός: Εθελούσια έξοδος για 350 υπαλλήλους σε 3 μέρες

Συνεργατισμός: Εθελούσια έξοδος για 350 υπαλλήλους σε 3 μέρες

09/08/2018 - 08:12
Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προθεσμία για τους υπαλλήλους της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, μέσα στην οποία θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα εκμεταλλευτούν το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης ή όχι.

Στις τρεις πρώτες ημέρες 350 υπάλληλοι "πάτησαν το κουμπί" και επέλεξαν να αξιοποιήσουν το σχέδιο. Τις επόμενες μέρες αναμένεται πως ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Με βάση τα όσα συμφωνήθηκαν η προθεσμία λήγει την άλλη Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 και ο στόχος είναι να συμπληρωθεί μέσω εθελούσιας εξόδου ο μαγικός αριθμός 900.

Σημειώνεται ότι όσοι επιλέξουν το σχέδιο θα καρπωθούν από 20000 μέχρι και 180000 ανάλογα φυσικά με τα συγκεκριμένα κριτήρια που έχουν τεθεί. 

Η διαδικασία επιλογής του προσωπικού που θα μετακινηθεί στην Ελληνική Τράπεζα δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν ολοκληρωθεί η διαδικασλια υποβολής για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου, έτσι ώστε να είναι πλέον ξεκάθαρη η εικόνα.

Πάντως, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης διέψευσε τις φήμες για δεύτερο σχέδιο εθελούσιας εξόδου. Φήμες οι οποίες διοχετεύτηκαν ανάμεσα στο προσωπικό γεγονός που φυσιολογικά προκάλεσε αναστάτωση ανάμεσα στους εργαζόμενους. 
 
Σύμφωνα με δημόσιες τοποθετήσεις, εάν δεν καλυφτεί ο στόχος των 900 ατόμων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί εκ νέου αυτό το πρόβλημα, γεγονός που δεν θα αποτελεί ευχάριστη εξέλιξη για κανένα. 

 

 


Close