Αρχίζει τις δημόσιες συνεδριάσεις η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΤΚ

Αρχίζει τις δημόσιες συνεδριάσεις η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΤΚ

Αρχίζουν ξανά εντός της εβδομάδας οι δημόσιες ανοικτές συνεδριάσεις της Ερευνητικής Επιτροπής που διεξάγει έρευνα σχετικά με την κατάρρευση του Συνεργατικού Τραπεζικού Συστήματος.  

Ενώπιον της Επιτροπής θα βρεθούν την Πέμπτη, 23 του μηνός, για να καταθέσουν, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης και ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου.

 

Πρώτος θα καταθέσει στις 9.00 πμ ο Γενικός Ελεγκτής και στις 11.00 πμ ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος.  

Η Επιτροπή ανέστειλε τις δημόσιες συνεδριάσεις μεταξύ 10 – 20 Αυγούστου, λόγω του ότι το Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία παρέμεινε κλειστό για τις θερινές διακοπές το διάστημα αυτό.

13 άτομα  

Εξάλλου άλλα 13 άτομα έχουν κληθεί για κατάθεση μαρτυρίας, σε δημόσια / ανοικτή συνεδρίαση, μεταξύ 27 - 31 Αυγούστου, καθώς και την 5 Σεπτεμβρίου.

Ποιοι κλήθηκαν για κατάθεση 

Κλήση για κατάθεση έλαβαν τα πρώην ή/και νυν μέλη της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας και Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Παναγιώτης Φιλίππου, Γρηγόρης Μαλιώτης, Λάμπρος Πιερή, Ανδρέας Χαρίτου, Γιώργος Παντελή, Ανδρέας Χαραλάμπους, Κύπρος Έλληνας, Χαράλαμπος Χριστοδουλίδης, Γιώργος Κίττος, Πανίκος Πούρος, Γιώργος Χατζινικόλα.  

Επίσης, κλήθηκαν να καταθέσουν το στέλεχος της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Γιάννος Σταυρινίδης και ο λειτουργός της Κεντρικής Τράπεζας, Γιώργος Ιωάννου.

9