Από ΣΚΤ σε Ελληνική - Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι πελάτες

Από ΣΚΤ σε Ελληνική - Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι πελάτες

Στην Ελληνική Τράπεζα εξυπηρετούνται από σήμερα Δευτέρα οι χιλιάδες πελάτες της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας. 

Μετά τη συμφωνία μεταφοράς των καλών εργασιών της ΣΚΤ (καταθέσεις, δάνεια και δίκτυο καταστημάτων και προσωπικό) η Ελληνική Τράπεζα από σήμερα αναλαμβάνει και επισήμως το δίκτυο καταστημάτων της ΣΚΤ, της οποίας η άδεια άσκησης τραπεζικών εργασιών έχει ανακληθεί και μετατρέπεται σε φορέα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων υπό την ονομασία ΣΕΔΙΠΕΣ.

 «Είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχτούμε τους πελάτες και τους συναδέλφους και εργαζόμαστε ασταμάτητα προκειμένου να υπάρξει απρόσκοπτη εξυπηρέτηση σε όλα τα υποκαταστήματα», δήλωσε την Κυριακή στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της Επιτροπής Ενσωμάτωσης της τράπεζας, Ειρένα Γεωργιάδου. 

Όπως ανέφερε, οι πελάτες που θα μεταφερθούν στην Ελληνική ανέρχονται σε περίπου 400.000, ενώ αν υπολογιστούν και οι κοινοί πελάτες (είχαν λογαριασμούς και με την Ελληνική) τότε ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 560.000.  

Σε πρώτη φάση, μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου κλείνουν 43 καταστήματα, ενώ σε περίοδο 15 μηνών θα ολοκληρωθεί το κλείσιμο 100 καταστημάτων.  

Σύμφωνα με την κ. Γεωργιάδου, για τον σκοπό αυτό η τράπεζα δεν θα βιαστεί να αντικαταστήσει τις πινακίδες στα καταστήματα του Συνεργατισμού. Θα υπάρξει αντικατάσταση πινακίδων για όσα καταστήματα του Συνεργατισμού θα παραμείνουν στο δίκτυο της Ελληνικής και οι αντικαταστάσεις θα συνεχίσουν ακολούθως καθώς οριστικοποιείται το ποια καταστήματα θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.  

Αναφορικά με το λογισμικό, ήδη γίνονται ασκήσεις επί χάρτου και δοκιμές προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα του υφιστάμενου συστήματος έναντι του αυξημένου αριθμού πελατών, όπως είπε.

Τι πρέπει να ξέρουν οι πελάτες της Συνεργατικής

 

Εξάλλου, με βάση ενημέρωση από την Ελληνική, την Δευτέρα όλα τα καταστήματα της ΣΚΤ θα είναι ανοικτά και θα εξυπηρετούν τους πελάτες κανονικά με το ίδιο ωράριο.  

Όλες οι ΑΤΜ και των 2 δικτύων καταστημάτων θα μπορούν να εξυπηρετούν όλους τους πελάτες χωρίς οποιαδήποτε χρέωση.  

Από την Δευτέρα οποιεσδήποτε μεταφορές χρημάτων ( SEPA payments) μεταξύ των 2 δικτύων θα γίνονται χωρίς χρέωση και θα διεκπεραιώνονται την ίδια μέρα. Συνεπώς συναλλαγές όλων των πελατών πρώην ΣΚΤ και Ελληνικής θα γίνονται χωρίς χρέωση  την ίδια μέρα.

 

Πιστωτικές/ Χρεωστικές κάρτες δουλεύουν κανονικά καμία διαφοροποίηση.  

Βιβλιάρια επιταγών ισχύουν κανονικά, ενώ από τις 10 Σεπτεμβρίου για τους πελάτες της πρώην ΣΚΤ θα εκδίδονται βιβλιάρια επιταγών της Ελληνικής .

9