Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής ΣΚΤ

Συνεχίζονται οι καταθέσεις ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής ΣΚΤ

Συνεχίζονται την Τετάρτη οι καταθέσεις ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, μετά τη διακοπή τους στις 31 Αυγούστου.  

Συγκεκριμένα, η ώρα 9.00 το πρωί, θα βρεθεί, εκ νέου, ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής ο Λάμπρος Πιερή, ο οποίος διετέλεσε μέλος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) μεταξύ 29/6/2010-14/6/2018. Ο κ. Πιερή, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος της Επιτροπής Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων (ΜΕΧ) της Επιτροπείας, θα συνεχίσει την κατάθεση που έδωσε στις 28 Αυγούστου.

 

Στις 28 Αυγούστου, ο κ. Πιερή είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι επόπτες στη Φρανκφούρτη δεν ήθελαν να υπάρχει κρατική τράπεζα και στόχος τους ήταν να επιλύσουν εξωτραπεζικά με άμεση λύση μεγάλο μέρος του προβλήματος των ΜΕΧ και γι’ αυτό επήλθε αυτή η λύση για το Συνεργατισμό.  

Μετά την κατάθεση του κ. Πιερή, θα καταθέσει στις 9.30 ενώπιον της Επιτροπής ο νυν Πρόεδρος της Επιτροπείας της ΣΚΤ Γιώργος Χατζηνικόλας, ο οποίος έθεσε την παραίτηση του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

9