Πλατφόρμα Διαφάνεια Τώρα! - Εκφράζει λύπη για τις δηλώσεις Αβ. Νεοφύτου για οριζόντια ψηφοφορία

Πλατφόρμα Διαφάνεια Τώρα! - Εκφράζει λύπη για τις δηλώσεις Αβ. Νεοφύτου για οριζόντια ψηφοφορία

PSHFODELTIO

Δεν ικανοποίησαν την «πλατφόρμα ομάδων πολιτών Διαφάνεια Τώρα!», οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ, γύρω από το θέμα της οριζόντιας ψηφοφορίας. Η »πλατφόρμα ομάδων πολιτών Διαφάνεια Τώρα!» εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Η πλατφόρμα ομάδων πολιτών Διαφάνεια Τώρα! άκουσε με λύπη τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ κου Αβέρωφ Νεοφύτου. Αναμένουμε από τον κο Νεοφύτου να παραμείνει σταθερός στην αρχή της οριζόντιας ψηφοφορίας όπως συμφωνήσαμε από κοινού ΔΗΣΥ-Οικολόγοι-Συμμμαχία Πολιτών-Διαφάνεια Τώρα!. Οι συμβιβασμοί μπροστά στις πρώτες αντιδράσεις άλλων κομμάτων δεν είναι αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα. Σήμερα χρειαζόμαστε θάρρος για γενναίες μεταρρυθμίσεις και σταθερότητα σε αρχές. Αυτό απαιτούν οι πολίτες, όχι ημίμετρα όπως την πρόταση για 7 βουλευτές επικρατείας ενώ οι υπόλοιποι 49 να εκλέγονται με το ισχύον σύστημα. Αυτή η πρόταση δεν ανανεώνει το πολιτικό σύστημα.

Η πλατφόρμα ομάδων πολιτών Διαφάνεια Τώρα! επιμένει στην γνήσια οριζόντια ψηφοφορία χωρίς συμβιβασμούς. Στηρίζουμε την εισήγηση μας στην ξεκάθαρη βούληση των Κυπρίων πολιτών, που σε δύο δημοσκοπήσεις σε διάστημα δύο ετών εκφράστηκαν με σαφήνεια, σε ποσοστά 83% και 85% υπέρ της γνήσιας οριζόντιας ψηφοφορίας.

Θα συνεχίσουμε με υπομονή και επιμονή την προσπάθεια της για έμπρακτο σεβασμό της βούλησης αυτής από όλες τις ηγεσίες των κομμάτων. Το φθίνον πολιτικό σύστημα που οδήγησε την χώρα στα σημερινά χάλια δεν μπορεί να συνεχίσει να εκτρέφεται στο διηνεκές με το σημερινό εκλογικό σύστημα.

Η Πλατφόρμα Διαφάνεια Τώρα! θα ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις της με στόχο την καθιέρωση της Οριζόντιας Ψηφοφορίας και στους 56 βουλευτές. Οτιδήποτε άλλο είναι μια διατήρηση του κομματοκρατούμενου πολιτικού συστήματος το οποίο δεν γίνεται πια αποδεκτό από τους πολίτες της ταλαιπωρημένης Δημοκρατίας του τόπου μας», καταλήγει στην ανακοίνωση η πλατφόρμα ομάδων πολιτών Διαφάνεια Τώρα!

Home