Κατατέθηκαν οι χάρτες - Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις (Συνεχής Ενημέρωση)

Κατατέθηκαν οι χάρτες - Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις (Συνεχής Ενημέρωση)

11/01/2017 - 03:14

Η στασιμότητα των προηγούμενων ημερών θέτει εν αμφιβόλω την επιτυχία των συνομιλιών στη Γενεύη. Υπάρχουν κεφάλαια που δεν έχουν συζητηθεί καν ενώ εκκρεμούν ακόμη ζητήματα από το κεφάλαιο της Διακυβέρνησης. Όλα μπορούν να ανατραπούν, όμως, έστω και την υστάτη με μία θετική έκβαση στο κεφάλαιο του Εδαφικού.

Διαβάστε τι συνέβη κατά τη χθεσινή 2η ημέρα στη Γενεύη

Οι σημερινές συναντήσεις θα ξεκινήσουν με τους δύο διαπραγματευτές Μαυρογιάννη και Ναμί στις 8:30 για να ακολουθήσει η συνάντηση των δύο ηγετών. Οι δύο διαπραγματευτές θα προσπαθήσουν να καλύψουν εκκρεμότητες των προηγουμένων ημερών πριν ξεκινήσουν οι επαφές των δύο ηγετών. Βάσει της ενημέρωσης από τη Γενεύη Αναστασιάδης και Ακιντζί θα συζητήσουν πρώτα το ζήτημα της μεταχείριση ξένων υπηκόων στην Κύπρο μετά τη λύση. Ακολούθως θα μπουν στα θέματα της Οικονομίας και της Ε.Ε. πριν περάσουν στο κρίσιμο κεφάλαιο του Εδαφικού.

Σχετικά με το Εδαφικό έχει συμφωνηθεί από την 1η Δεκεμβρίου ότι θα κατατεθούν για πρώτη φορά χάρτες και από τις δύο πλευρές. Το ζητούμενο σε αυτή τη φάση είναι να μην υπάρχουν σημαντικές αποκλείσεις μεταξύ των δύο πλευρών ως προς την έκταση των δύο συνιστωσών πολιτειών.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό μέσω του liveblog της OffsiteCy

 

 

Close