Χριστοδουλίδης: Ανεύθυνοι όσοι προβαίνουν σε διαρροές

Χριστοδουλίδης: Ανεύθυνοι όσοι προβαίνουν σε διαρροές

11/01/2017 - 15:31
offsitecy

Θα γίνει συζήτηση επί του εδαφικού και ακολούθως  θα υποβληθούν χάρτες 

Oριστικοποιήθηκε το ραντεβού για τους χάρτες μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης το θέμα θα συζητηθεί στις 17:45. Eκεί  θα γίνει παρουσίαση από πλευράς διαπραγματευτών των συζητήσεών τους για θέματα διακυβέρνησης, και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η συζήτηση για το εδαφικό και η ανταλλαγή χαρτών

>>>>Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο χάρτης της Ε/κ πλευράς

Ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι θα γίνει συζήτηση επί του εδαφικού και ακολούθως μετά θα υποβληθούν χάρτες που θα εξεταστούν από εμπειρογνώμονες και μετά θα κρατηθούν από τα Ηνωμένα Έθνη.
 

Εκκληση στους δημοσιογράφους

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς τους λειτουργούς του Τύπου στην Γενεύη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε όσους επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το τί γίνεται στη Γενεύη και τη συγκυρία έτσι ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα στον στόχο του τερματισμού της κατοχής και της επανενώσης της Κύπρου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά την ενημέρωση που έγινε στους αρχηγούς κομμάτων για το εδαφικό, και κάποιους που επιχειρούν να δημιουργήσουν προβλήματα, όταν το εδαφικό βρίσκεται για πρώτη φορά στο παρά ένα της ανταλλαγής χαρτών.

Πρόοδος στο σύνταγμα
 

Είπε επίσης ότι σήμερα, κατά την κατ` ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών έγινε διάλογος στα θέματα διακυβέρνησης και περιουσιακού, υπάρχει πρόοδος σε κάποια των θεμάτων της διακυβέρνησης όπως στο θέμα της αλλαγής του συντάγματος, ενώ σε άλλα θέματα έχουν δοθεί πολύ συγκεκριμένες κατευθυντήριες οδηγίες προς τους εμπειρογνώμονες που θα εργαστούν το απόγευμα για μεγαλύτερη πρόοδο.

 


Close