Ο Γιούνκερ πάει στη Γενεύη και λέει: «Όταν πρόκειται για την ειρήνη παίρνεις το αεροπλάνο»

Ο Γιούνκερ πάει στη Γενεύη και λέει: «Όταν πρόκειται για την ειρήνη παίρνεις το αεροπλάνο»

11/01/2017 - 16:53
offsitecy

Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να επανενώσουμε το νησί. 

Αποφασισμένος να παίξει καταλυτικό ρόλο για επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ο οποίος την Πέμπτη μεταβαίνει στη Γενεύη όπου θα διεξαχθεί η διεθνής διάσκεψη για το εθνικό μας θέμα.

Σε σχετική ερώτηση  του ΚΥΠΕ ο κ. Γιούνκερ είπε: «Πάω στη Γενεύη για να προσπαθήσω να γεφυρώσω τις απόψεις των δύο πλευρών»Ο Λουξεμβούργιος πολιτικός  μεταβεαίνει προσωπικά στην Γενεύη, τη στιγμή που Ερντογάν, Τσίπρας και Μέι διστάζουν.
«Εχω προσωπικό ενδιαφέρον»
Όπως είπε ο κ. Γιούνκερ: «Εχω προσωπικό ενδιαφέρον. Ίσως δραματοποιούμε υπέρμετρα την κατάσταση λέγοντας ότι αυτό που συμβαίνει στη Γενεύη είναι η τελευταία ευκαιρία»  επεσήμανε ο Πρόεδρος της Κομισιόν.

Το ρίσκο για την ειρήνη

Επεξηγώντας το προσωπικό του ενδιαφέρον τόνισε: «Αυτός είναι ο λόγος που επισκέφθηκα την Κύπρο στο παρελθόν, ο λόγος για τον οποίο είμαι σε μόνιμη επαφή με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον ηγέτη της Τ/Κ κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί: Είναι για την ειρήνη. Όταν πρόκειται για την ειρήνη παίρνεις το αεροπλάνο. Γιαυτό θα πάω ο ίδιος στη Γενεύη για να προσπαθήσω να γεφυρώσω τις απόψεις των δύο πλευρών. Είναι ένα ρίσκο, αλλά όταν μιλάμε για την ειρήνη, αυτοί που δεν  παίρνουν κανένα ρίσκο, παίρνουν το μεγαλύτερο ρίσκο».

Κάνουν εξαιρετική δουλειά Αναστασιάδης - Ακιντζί

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος της Κομισμόν τόνισε: "Πάω αύριο στη Γενεύη γιατί πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να επανενώσουμε το νησί. Οι δύο ηγέτες κάνουν εξαιρετική δουλειά. Μίλησα στο τηλέφωνο σήμερα με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα και θα μιλήσω και με το Γάλλο Πρόεδρο για το θέμα.  Ελπίζω να κλείσουμε αυτόν τον φάκελο τις επόμενες ώρες και μέρες".

 


Close