Κωνσταντίνος Πετρίδης: «Το πολιτικό σύστημα στην Κύπρο δεν ευνοεί τις αλλαγές» (VIDEO)

Κωνσταντίνος Πετρίδης: «Το πολιτικό σύστημα στην Κύπρο δεν ευνοεί τις αλλαγές» (VIDEO)

21/01/2017 - 07:15

 Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης μίλησε στην OffsiteCy για τη μεγάλη απογοήτευση της απόρριψης της μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας και την ελπίδα του ότι τα υπόλοιπα μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια καθώς και η δημιουργία Υφυπουργίων δεν θα τύχουν της ίδιας αντιμετώπισης.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης δεν είναι πολιτικός με την παραδοσιακή έννοια του όρου. Δεν επιδιώκει την προβολή αν δεν υπάρχει ανάγκη να βρεθεί στην πρώτη γραμμή, θα πει αυτό που σκέφτεται ακόμη κι αν συγκρούεται με το ρόλο που έχει να επιτελέσει και δεν κρύβει την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα της Κύπρου δεν επιτρέπει την πρόοδο χωρίς να κρύβεται πίσω από λέξεις. 

Βρέθηκε να διαχειρίζεται πολλά παραπάνω από αυτά που προνοεί η θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω.

Ανέλαβε με μία πολύ μικρή ομάδα την Αναπτυξιακή Μεταρρύθμιση και την απλοποίηση των διαδικασιών για τις ξένες επενδύσεις, δημιούργησε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων και έχτισε την πρώτη πύλη ανοιχτής διακυβέρνησης. Ακολουθούν μία σειρά μεταρρυθμίσεων οι οποίες θα εφαρμοστούν συνδυαστικά με την λειτουργία των Υφυπουργείων. Όλα αυτά υπό την αίρεση βέβαια της Βουλής.

Ο ίδιος πάντως ξεκαθαρίζει ότι δεν σκοπεύει να παραμείνει στην πολιτική αν δεν βρίσκεται σ’ ένα πόστο απ’ όπου να μπορεί να προσφέρει. 

Δείτε την συνέντευξη που παραχώρησε στην OffsiteCy:

 


Close