Περδίκης: Να καταγγελθεί η Τουρκία στην διεθνή κοινότητα

Περδίκης: Να καταγγελθεί η Τουρκία στην διεθνή κοινότητα

20/03/2017 - 17:35

Πυρά κατά της Κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, σχετικά με την εφαρμογή του ΓεΣΥ, αλλά και για το θέμα της μεμονωμένης κατοικίας. Παράλληλα, εξέφρασε και την έντονη ανησυχία για του για τις τουρκικές ασκήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Γι' αυτό το θέμα, κάλεσε τον ΠτΔ να αξιοποιήσει τη συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας και μαζί να απευθυνθούν στη διεθνή κοινότητα καταγγέλλοντας την τουρκική προκλητικότητα.

Και πρόσθεσε πως δίκαια διερωτάται κανείς πώς είναι δυνατόν να ελπίζουμε σε παραγωγική επάνοδο στις διαπραγματεύσεις όταν απέναντι μας έχουμε αυτή την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας και όταν αντιμετωπίζουμε μια ευρύτερη επεκτατική πολιτική της Τουρκίας που φτάνει μέχρι τα όρια των ευρωπαϊκών πρωτευουσών.

ΓεΣΥ

Σε ό,τι αφορά το ΓεΣΥ ο Πρόεδρος των Οικολόγων είπε ότι το Κίνημα αντιδρά απέναντι στη διαφαινόμενη ανατροπή των σχεδιασμών για εφαρμογή ενός Γενικού Σχεδίου Υγείας μέσα στο 2017.

«Όλες αυτές οι κινήσεις που αναπτύχθηκαν τον τελευταίο καιρό από διάφορες πλευρές μας δημιουργούν έντονες και βάσιμες ανησυχίες ότι έχει εφαρμοστεί ένας σχεδιασμός για ανατροπή του ΓεΣΥ. Εμείς περιμένουμε από την Κυβέρνηση να έρθει αυτή την εβδομάδα ενώπιον της Βουλής με συγκεκριμένες προτάσεις για να προχωρήσει η ψήφιση των νομοσχεδίων για το ΓεΣΥ και την αυτονόμηση των νοσοκομείων» ανέφερε.

«Έχω όμως την εντύπωση ότι και η ίδια η Κυβέρνηση παλινδρομεί, έχει ασταθή βηματισμό και τις απόψεις του Υπουργού Υγείας δεν φαίνεται να τις συμμερίζονται όλοι οι μετέχοντες στο Υπουργικό Συμβούλιο» πρόσθεσε.

Μεμονωμένη κατοικία

Ο Γιώργος Περδίκης έκανε τέλος λόγο για ανατροπή της πολιτικής για τη μεμονωμένη κατοικία.

«Δυστυχώς όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζουμε προς τις Προεδρικές Εκλογές η παροχολογία και το προεκλογικό ρουσφέτι εντείνεται» είπε, αναφέροντας ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για ανατροπή της πολιτικής για τη μεμονωμένη κατοικία στέλνει το χειρότερο μήνυμα προς την κοινωνία.

Ορθώς διαμαρτύρεται ο Υπουργός Εσωτερικών και σωστά έχει αποκαλύψει ότι η ανατροπή της πολιτικής για τη μεμονωμένη κατοικία δεν ευνοεί τους απλούς πολίτες αλλά τις τράπεζες και τα μεγάλα συμφέροντα που εμπλέκονται στην ανάπτυξη γης και στις πωλήσεις εξοχικών κατοικιών, πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Close