Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου

19/06/2017 - 09:31
Κοινή πρόταση κατέθεσαν Αλληλεγγύη, ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ
Γιάννος Λύτρας

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Κατά την σημερινή συνεδρία, ο ΠτΔ ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, εν όψει και της νέας Διάσκεψης στην Γενεύη, στις 28 Ιουνίου.

Κατά την έναρξη της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη κατέθεσαν κοινή πρόταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας. Η πρόταση προνοεί αποχώρηση όλων των στρατευμάτων και ακύρωση των εγγυήσεων μέχρι την ημερομηνία εφαρμογής της λύσης. Η πρόταση θα παρουσιαστεί σε δημοσιογραφική διάσκεψη από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, το πρωί της Τρίτης.

Ο Πρόεδρος κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να τον συνοδεύσουν στην Γενεύη, όπως και την πρώτη φορά και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ανταποκρίθηκαν θετικά.

Επίσης ενημέρωσε το Σώμα για όσα συζητήθηκαν κατά την διάσκεψη στην Νέα Υόρκη, με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, και τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Στη σημερινή συνεδρία παρευρίσκονται ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και Γιώργος Βασιλείου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο Αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης Πόλυς Παλλήκαρος, ο Πρόεδρος των Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας και ο Διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε προηγούμενες δηλώσεις του, ανέφερε ότι η Διάσκεψη πρέπει να ξεκινήσει με το θέμα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, το οποίο να είναι και το μόνο θέμα, με το οποίο θα καταπιαστεί.

Πηγή: 
OffsiteCy, ΚΥΠΕ

Close