Ερντογάν: Ο στρατός θα μείνει στην Κύπρο επειδή θέλουμε ειρήνη

Ερντογάν: Ο στρατός θα μείνει στην Κύπρο επειδή θέλουμε ειρήνη

16/07/2017 - 10:44

Ο τουρκικός στρατός θα παραμείνει στην Κύπρο, αφού η Τουρκία επιθυμεί ειρήνη και ευημερία στο νησί, δήλωσε ο πρωτοσύμβουλος της τουρκικής προεδρίας, Μπουλέντ Γκεντικλί, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα, με αφορμή την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, την εκδήλωση, έξω από την λεγόμενη πρεσβεία της Τουρκίας στην κατεχόμενη Λευκωσία, πραγματοποίησε η πλατφόρμα «15η Ιουλίου, Δημοκρατική Νίκη και Πλατφόρμα Μνήμης Μαρτύρων».

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Μεχμέτ Ντεμιρτζί, εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και εκπρόσωπος της πλατφόρμας, ευχήθηκε η Τουρκία να μην βιώσει παρόμοια εμπειρία ξανά.

Ο επικεφαλής σύμβουλος της τουρκικής προεδρίας Μπουλέντ Γκεντικλί είπε ότι οι μεγάλες δυνάμεις παίζουν μεγάλα παιγνίδια, κατά την έκφρασή του, στην Τουρκία και κάλεσε τον κόσμο να είναι σε ενωμένος και να επαγρυπνεί.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος «πρέσβης», Ντεριά Καμπάι είπε ότι ο τουρκικός λαός απέδειξε ότι η ισχύς του έθνους μπορεί να νικήσει μια τρομοκρατική οργάνωση και πρόσθεσε πως η οργάνωση Φέτο είναι όπως ο καρκίνος και θα πρέπει να καταστραφεί πλήρως.

Στην εκδήλωση παρέστη εκ μέρους της λεγόμενης κυβέρνησης των κατεχομένων, ο «υπουργός υγείας» Φαΐζ Σουτζούογλου.

Πηγή: 
ΚΥΠΕ

Close