Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου

17/07/2017 - 08:05
Αύριο συνεδρία στην παρουσία του Νίκου Κοτζιά

Ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στο Κυπριακό όπως αυτή διαμορφώνεται και τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν έλαβε χώρα στη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

ΕΙΔΗΣΗ 13:30

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που ξεκίνησε το πρωί.

Περισσότερα σε λίγο

ΕΙΔΗΣΗ 12:20

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις εννέα και μισή το πρωί η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για ανασκόπηση της κατάστασης μετά το Κραν Μοντάνα και λήψη αποφάσεων για τα επόμενα βήματα.

Μέχρι πριν από λίγο, οπότε και υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή, είχαν τοποθετηθεί οι αρχηγοί του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, των Οικολόγων και του ΕΛΑΜ. Το ΕΛΑΜ , το οποίο απείχε μέχρι πρότινος από τις συνεδριάσεις του Εθνικού, ζήτησε σήμερα να παρευρεθεί για να καταθέσει τη δική του πρόταση. Στη συνέχεια αναμένονται οι τοποθετήσεις και των υπολοίπων κομμάτων.

Αύριο συνεχίζεται η συνεδρίαση με συμμετοχή του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά ο οποίος αναμένεται το βράδυ στην Κύπρο.

ΕΙΔΗΣΗ 10:03

Ξεκίνησε στις εννιά και μισή η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που αποτελεί συνέχεια αυτής που έγινε την περασμένη Δευτέρα κατά την οποίαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τα τεκταινόμενα στο δείπνο της 6ης Ιουλίου στο Κραν Μοντάνα.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να γίνει ανασκόπηση της κατάστασης και ανταλλαγή απόψεων για τα επόμενα βήματα.

Στη συνεδρίαση σήμερα παρευρίσκεται για πρώτη φορά εδώ και καιρό και το ΕΛΑΜ με τον Πρόεδρό του Χρίστο Χρίστου. Το ΕΛΑΜ απήχε από τις συνεδριάσεις αντιδρώντας στους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό.

Συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρώην Πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο  Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο Αντιπρόεδρος του  Κινήματος Αλληλεγγύη Πόλυς Παλλήκαρος, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος και ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας.

ΕΙΔΗΣΗ 08:05

Ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στο Κυπριακό όπως αυτή διαμορφώνεται και τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν αναμένεται να γίνει στη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, η οποία αρχίζει υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στις 0930.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ήδη ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα τεκταινόμενα στις συνομιλίες για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα, σε συνεδρία του Σώματος την περασμένη Δευτέρα και έχει επίσης προβεί σε δημοσιογραφική διάσκεψη προς ενημέρωση των πολιτών αργότερα την ίδια μέρα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης, είχε αναφέρει ότι θα πρέπει να εξηγηθεί η αλλαγή στρατηγικής από όσους την προβάλλουν.
 
Αύριο, Τρίτη, σε νέα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου θα παραστεί και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς.

Πηγή: 
ΚΥΠΕ

Close