Αποφασισμένη για το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου η Τουρκία

Αποφασισμένη για το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου η Τουρκία

17/07/2017 - 22:56

Αποφασισμένη να διατηρήσει τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της στο φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου, εμφανίζεται η Τουρκία, μέσω της ανακοίνωσης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) το οποίο συνήλθε σήμερα υπό την προεδρία του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και κράτησε έξι ώρες.

Στη δισέλιδη ανακοίνωση του ΣΕΑ σε σχέση με το Κυπριακό αναφέρεται ότι “αξιολογήθηκε η διάσκεψη για το Κυπριακό στην Ελβετία και τα αποτελέσματά της” και ότι “τονίστηκε η αποφασιστικότητά μας στο θέμα της διατήρησης των συμφερόντων και δικαιωμάτων της Τουρκίας και της ‘τδβκ΄ στο πλαίσιο των δικαιωμάτων μας επί των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Στην ανακοίνωση γίνεται και προειδοποίηση εναντίον των ΗΠΑ με αναφορά ότι “τα όπλα που κάποιες σύμμαχες χώρες παρέχουν στο YPG (Κούρδους της Συρίας) περνούν στα χέρια του ΡΚΚ” ενώ επικρίνεται και το Βόρειο Ιράκ για την απόφαση για δημοψήφισμα.

Αμερικανικό τοίχος στην Κυπριακή ΑΟΖ

Τοίχος έστησε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο "George H.W.Bush" στην Κυπριακή ΑΟΖ όπου το πλωτό γεωτρύπανο «West Capella» πραγματοποιεί γεώτρηση.

Στόχος είναι να στείλει ένα σαφέστατο μήνυμα προς την τουρκική κατεύθυνση να σταματήσει τις αεροπορικές παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών που πετούσαν κοντα στο γεωτρύπανο.

Το αεροπλανοφόρο και τα του σκάφη βρισκονταν ήδη στα νότια του Οικοπέδου 11 της κυπριακής ΑΟΖ μία εβδομάδα πριν αρχίσουν οι γεωτρήσεις.

Πηγή: 
ΚΥΠΕ

Close